dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Svobodová, Blanka
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T04:45:33Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T04:45:33Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15120
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo zpracovat problematiku jedlých květů, konkrétně luční květy rostlin. V práci jsou z pohledu zdravotního a gastronomického charakterizovány květy: čekanky obecné, smetanky lékařské, bezu černého, sedmikrásky chudobky, jetele plazivého, šalvěje luční, šťovíku kyselého, violky rolní, pažitky pobřežní a kozí brady. Praktická část diplomové práce hodnotí: antimikrobiální aktivitu, obsah polyfenolických látek a antioxi-dační aktivitu výše uvedených jedlých květů. |
cs |
dc.format |
65s., 2s. přílohy |
cs |
dc.format.extent |
2980041 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
jedlé květy
|
cs |
dc.subject |
botanický popis
|
cs |
dc.subject |
obsahové látky
|
cs |
dc.subject |
léčivé účinky
|
cs |
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
edible flowers
|
en |
dc.subject |
botanical description
|
en |
dc.subject |
substance content
|
en |
dc.subject |
healing
|
en |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.title |
Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam |
cs |
dc.title.alternative |
Edible Flowers of Selected of Wild Plants and Their Health and Gastronomic Importance |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Humpolíček, Petr |
|
dc.date.accepted |
2011-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
Purpose of the thesis was to define the problems of edible flowers, specifically meadow flowers. In the thesis are characterized plants for the perspective of medical and culinary: chicory, dandelion, elder, daisy daisies, clover, meadow sage, sorrel, sour, violet cress, chives and salsify. The practical part evaluates : antimicrobial activity, content polyfenolytiction and antioxidant activities of these edible flowers. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21574
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|