dc.contributor.advisor |
Petřek, Josef
|
|
dc.contributor.author |
Suchá, Pavlína
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T04:21:33Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T04:21:33Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15075
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce na téma ?Současné trendy v primární prevenci obezity a nadváhy? se za-bývá problematikou obezity, jejími klinickými ukazateli a příčinami vzniku. Jádrem práce je rozbor obezity jako typického reprezentanta civilizačních nemocí a její dopad na lidskou populaci. Pozornost je věnována také primární prevenci obezity. V závěru práce je defino-ván zdravý životní styl a podrobně jsou analyzovány jeho prvky (zdravá výživa, vysoká pohybová aktivita, nekouření, limitovaná konzumace alkoholu), které mají podstatný vliv na zdraví člověka. |
cs |
dc.format |
40 s. |
cs |
dc.format.extent |
521427 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Civilizační nemoci
|
cs |
dc.subject |
nadváha
|
cs |
dc.subject |
obezita
|
cs |
dc.subject |
životní styl
|
cs |
dc.subject |
prevence
|
cs |
dc.subject |
Lifestyle diseases
|
en |
dc.subject |
overweight
|
en |
dc.subject |
obesity
|
en |
dc.subject |
lifestyle
|
en |
dc.subject |
prevention
|
en |
dc.title |
Současné trendy v primární prevenci obezity a nadváhy |
cs |
dc.title.alternative |
Present trends in the primary prophylaxis of obesity and overweight. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Zavadilová, Vladislava |
|
dc.date.accepted |
2011-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor's thesis on ?Current trends in primary prevention of obesity and overweigh? de-als with obesity, its clinical indicators and causes. The key part of the work is the analysis of obesity as a typical representative of lifestyle diseases and its impact on the human po-pulation. It also pays attention to primary prevention of obesity. The conclusion defines healthy lifestyle and its elements which are thoroughly analysed (healthy diet, high physi-cal activity, non-smoking, limited consumption of alcohol) and have a significant impact on human health. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/145
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21034
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-10 |
|
utb.result.grade |
A |
|