dc.contributor.advisor |
Hanuštiak, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Fikar, Jan
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T03:58:21Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T03:58:21Z |
|
dc.date.issued |
2011-08-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15043
|
|
dc.description.abstract |
Předmětem diplomové práce bylo stanovit vybrané organické kyseliny ve vzorcích vín, které byly odebrány v průběhu jejich výroby, pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie. V teoretické části práce je popsána technologie výroby révového vína, chemické složení, charakterizace vybraných organických kyselin a stručný popis metod stanovení organických kyselin ve víně. V praktické části je uvedena metodika stanovení organických kyselin ve víně pomocí HPLC a vlastní stanovení vybraných organických kyselin ve vzorcích vína. |
cs |
dc.format |
78 |
cs |
dc.format.extent |
1320333 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
jablečno-mléčné kvašení
|
cs |
dc.subject |
organické kyseliny
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
malolactic fermentation
|
en |
dc.subject |
organic acids
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.title |
Vliv rozdílného zpracování hroznů révy vinné na obsah vybraných organických kyselin |
cs |
dc.title.alternative |
The Influence of Different Processing Methods of Grapes on Selected Organic Acids Content |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Gálová, Jitka |
|
dc.date.accepted |
2011-08-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main object of this master thesis was to determine the selected organic acids in wine samples, taken during production, using high performance liquid chromatography. The theoretical part describes the wine grape production technology, chemical composition, the characterization of selected organic acids and a concise description of methods for determination of organic acids in wine. The experimental part is presented the methodology for establishing the organic acids in wine by HPLC and its own determination of selected organic acids in wine samples. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22608
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
C |
|