Vliv rozdílného zpracování hroznů révy vinné na obsah vybraných organických kyselin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv rozdílného zpracování hroznů révy vinné na obsah vybraných organických kyselin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Fikar, Jan
dc.date.accessioned 2012-03-09T03:58:21Z
dc.date.available 2012-03-09T03:58:21Z
dc.date.issued 2011-08-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15043
dc.description.abstract Předmětem diplomové práce bylo stanovit vybrané organické kyseliny ve vzorcích vín, které byly odebrány v průběhu jejich výroby, pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie. V teoretické části práce je popsána technologie výroby révového vína, chemické složení, charakterizace vybraných organických kyselin a stručný popis metod stanovení organických kyselin ve víně. V praktické části je uvedena metodika stanovení organických kyselin ve víně pomocí HPLC a vlastní stanovení vybraných organických kyselin ve vzorcích vína. cs
dc.format 78 cs
dc.format.extent 1320333 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject jablečno-mléčné kvašení cs
dc.subject organické kyseliny cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject wine en
dc.subject malolactic fermentation en
dc.subject organic acids en
dc.subject HPLC en
dc.title Vliv rozdílného zpracování hroznů révy vinné na obsah vybraných organických kyselin cs
dc.title.alternative The Influence of Different Processing Methods of Grapes on Selected Organic Acids Content en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Gálová, Jitka
dc.date.accepted 2011-08-30
dc.description.abstract-translated The main object of this master thesis was to determine the selected organic acids in wine samples, taken during production, using high performance liquid chromatography. The theoretical part describes the wine grape production technology, chemical composition, the characterization of selected organic acids and a concise description of methods for determination of organic acids in wine. The experimental part is presented the methodology for establishing the organic acids in wine by HPLC and its own determination of selected organic acids in wine samples. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22608
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
fikar_2011_dp.pdf 1.259Mb PDF View/Open
fikar_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
fikar_2011_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account