Vliv procesních parametrů na přípravu emulzí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv procesních parametrů na přípravu emulzí

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vltavská, Pavlína
dc.contributor.author Zatloukal, Tomáš
dc.date.accessioned 2012-03-09T03:10:52Z
dc.date.available 2012-03-09T03:10:52Z
dc.date.issued 2011-05-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14965
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá vlivem rychlosti otáček během přípravy emulzí, dále vlivem teploty skladování na jejich stabilitu a velikost částic. Emulze byly připraveny metodou emulgace pomocí systému dvou emulgátorů, zařízením Ultra-Turrax při rozdílné rychlosti otáček (3400, 12400, 13400, 14400 a 15400 ot./min). Emulze byly skladovány při teplotě 4 °C, 25 °C, 37 °C a 50 °C a pozorovány jak vizuálně, tak mikroskopicky a v pravidelných časových intervalech měřena jejich velikost částic pomocí přístroje Zeta Nano ZS. cs
dc.format 87 s. cs
dc.format.extent 19727272 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject emulze cs
dc.subject Ultra-Turrax cs
dc.subject rychlost otáček cs
dc.subject stabilita cs
dc.subject velikost částic cs
dc.subject emulsion en
dc.subject Ultra-Turrax en
dc.subject stirring speed en
dc.subject stability en
dc.subject particle size en
dc.title Vliv procesních parametrů na přípravu emulzí cs
dc.title.alternative The Effect of Process Parameters on Emulsions Preparation en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kašpárková, Věra
dc.date.accepted 2011-06-06
dc.description.abstract-translated This thesis observes the influence of stirring speed and storage temperature on the corpuscle size and stability of emulsions. Emulsions were prepared by emulsification-based system using two emulsifiers with the Ultra-Turrax homogenizer. Five different rev speed of mixture were applied; 3400, 12,400, 13,400, 14,400 and 15,400 rpm. Emulsions were observed both visually and microscopically when stored at 4 ° C, 25 ° C, 37 ° C, 50 ° C. At regular intervals the samples were taken and corpuscle size in emulsion was measured with Zeta Nano ZS apparatus. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22650
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
zatloukal_2011_dp.pdf 18.81Mb PDF View/Open
zatloukal_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
zatloukal_2011_op.doc 107.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account