dc.contributor.advisor |
Vltavská, Pavlína
|
|
dc.contributor.author |
Zatloukal, Tomáš
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T03:10:52Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T03:10:52Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-18 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14965
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá vlivem rychlosti otáček během přípravy emulzí, dále vlivem teploty skladování na jejich stabilitu a velikost částic. Emulze byly připraveny metodou emulgace pomocí systému dvou emulgátorů, zařízením Ultra-Turrax při rozdílné rychlosti otáček (3400, 12400, 13400, 14400 a 15400 ot./min). Emulze byly skladovány při teplotě 4 °C, 25 °C, 37 °C a 50 °C a pozorovány jak vizuálně, tak mikroskopicky a v pravidelných časových intervalech měřena jejich velikost částic pomocí přístroje Zeta Nano ZS. |
cs |
dc.format |
87 s. |
cs |
dc.format.extent |
19727272 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
emulze
|
cs |
dc.subject |
Ultra-Turrax
|
cs |
dc.subject |
rychlost otáček
|
cs |
dc.subject |
stabilita
|
cs |
dc.subject |
velikost částic
|
cs |
dc.subject |
emulsion
|
en |
dc.subject |
Ultra-Turrax
|
en |
dc.subject |
stirring speed
|
en |
dc.subject |
stability
|
en |
dc.subject |
particle size
|
en |
dc.title |
Vliv procesních parametrů na přípravu emulzí |
cs |
dc.title.alternative |
The Effect of Process Parameters on Emulsions Preparation |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kašpárková, Věra |
|
dc.date.accepted |
2011-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis observes the influence of stirring speed and storage temperature on the corpuscle size and stability of emulsions. Emulsions were prepared by emulsification-based system using two emulsifiers with the Ultra-Turrax homogenizer. Five different rev speed of mixture were applied; 3400, 12,400, 13,400, 14,400 and 15,400 rpm. Emulsions were observed both visually and microscopically when stored at 4 ° C, 25 ° C, 37 ° C, 50 ° C. At regular intervals the samples were taken and corpuscle size in emulsion was measured with Zeta Nano ZS apparatus. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22650
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|