Izolace a stanovení vitaminu D v mléce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Izolace a stanovení vitaminu D v mléce

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Stránská, Vanda
dc.date.accessioned 2012-03-09T02:41:29Z
dc.date.available 2012-03-09T02:41:29Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14919
dc.description.abstract Diplomová práce pojednává v teoretické části o fyziologických účincích vitaminu D, jeho přítomnosti v různých potravinách a možnostech jeho izolace. Dále je popsán princip kapalinové chromatografie. V experimentální části jsou popsány postupně jednotlivé izolační kroky pro stanovení vitaminu D, technika zmýdelňování a následné zakoncentrování vzorku. Byly nastaveny chromatografické podmínky, za kterých byl vitamin D v potravinách kvantifikován. cs
dc.format 83 s. cs
dc.format.extent 2223570 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject HPLC cs
dc.subject vitamin D cs
dc.subject HPLC en
dc.subject vitamin D en
dc.title Izolace a stanovení vitaminu D v mléce cs
dc.title.alternative Isolation and Determination of Vitamin D in Milk en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2011-06-02
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the graduation theses diserts on physiological effects of vitamin D, its presence in various nourishment and possibilites of its isolation. Further there is a description of liquid chromatography. In the experimental part there are subsequently described individual isolation steps of vitamin D determination, technique of saponification and concentration of sample. There were set chromatography conditions, which were suitable for quantification of vitamin D in the nourishment. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22642
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
stránská_2011_dp.pdf 2.120Mb PDF View/Open
stránská_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
stránská_2011_op.doc 88.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account