Ochranná bariérová funkce kožního povrchu nohy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Ochranná bariérová funkce kožního povrchu nohy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Pavlačková, Jana
dc.contributor.author Janírková, Gabriela
dc.date.accessioned 2012-03-09T01:14:23Z
dc.date.available 2012-03-09T01:14:23Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14799
dc.description.abstract Práce se zabývá problematikou ochranné bariérové funkce kožního povrchu lidské nohy, konkrétně zjištěním deklarovaných hydratačních účinků vybraných kosmetických prostřed-ků ? krémů na nohy. Pro testování byly vybrány dvě skupiny krémů: krémy s obsahem glycerolu a krémy s přídavkem močoviny, jejichž hydratační účinky byly zjišťovány korneometrickou metodou využívající princip elektrické kapacity. Korneometrické měření hydratace bylo provedeno na skupině vybraných dobrovolníků v různých aplikačních režimech (aplikace po dobu 4 hodin, aplikace přes noc a 5-ti týdenní kontrolovaná kasuistická studie). cs
dc.format 103 s. cs
dc.format.extent 16349629 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kůže cs
dc.subject hydratace cs
dc.subject měření hydratace cs
dc.subject močovina cs
dc.subject glycerol cs
dc.subject skin moisturizing en
dc.subject hydratation measurement en
dc.subject moisturizer en
dc.subject urea en
dc.subject glycerol en
dc.title Ochranná bariérová funkce kožního povrchu nohy cs
dc.title.alternative Skin protective and barrier function of foot en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Vltavská, Pavlína
dc.date.accepted 2011-06-01
dc.description.abstract-translated The work deals with protective barrier function of skin surface of the human foot, specifi-cally on the findings of the declared hydration effects of selected cosmetics - foot creams. Two groups of creams were selected for testing: creams containing glycerol and creams with the addition of urea, whose hydration effects were detected using method based on the principle of electrical capacity.Skin hydration measurement was performed on a group of selected volunteers in different application conditions. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/205 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22814
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
janírková_2011_dp.pdf 15.59Mb PDF View/Open
janírková_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
janírková_2011_op.doc 98Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account