dc.contributor.advisor |
Pavlačková, Jana
|
|
dc.contributor.author |
Janírková, Gabriela
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T01:14:23Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T01:14:23Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14799
|
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá problematikou ochranné bariérové funkce kožního povrchu lidské nohy, konkrétně zjištěním deklarovaných hydratačních účinků vybraných kosmetických prostřed-ků ? krémů na nohy. Pro testování byly vybrány dvě skupiny krémů: krémy s obsahem glycerolu a krémy s přídavkem močoviny, jejichž hydratační účinky byly zjišťovány korneometrickou metodou využívající princip elektrické kapacity. Korneometrické měření hydratace bylo provedeno na skupině vybraných dobrovolníků v různých aplikačních režimech (aplikace po dobu 4 hodin, aplikace přes noc a 5-ti týdenní kontrolovaná kasuistická studie). |
cs |
dc.format |
103 s. |
cs |
dc.format.extent |
16349629 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kůže
|
cs |
dc.subject |
hydratace
|
cs |
dc.subject |
měření hydratace
|
cs |
dc.subject |
močovina
|
cs |
dc.subject |
glycerol
|
cs |
dc.subject |
skin moisturizing
|
en |
dc.subject |
hydratation measurement
|
en |
dc.subject |
moisturizer
|
en |
dc.subject |
urea
|
en |
dc.subject |
glycerol
|
en |
dc.title |
Ochranná bariérová funkce kožního povrchu nohy |
cs |
dc.title.alternative |
Skin protective and barrier function of foot |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vltavská, Pavlína |
|
dc.date.accepted |
2011-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
The work deals with protective barrier function of skin surface of the human foot, specifi-cally on the findings of the declared hydration effects of selected cosmetics - foot creams. Two groups of creams were selected for testing: creams containing glycerol and creams with the addition of urea, whose hydration effects were detected using method based on the principle of electrical capacity.Skin hydration measurement was performed on a group of selected volunteers in different application conditions. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/205
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22814
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|