Výskyt potravinových alergií u středoškolských studentů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výskyt potravinových alergií u středoškolských studentů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Divinová, Zuzana
dc.date.accessioned 2012-03-09T00:20:44Z
dc.date.available 2012-03-09T00:20:44Z
dc.date.issued 2011-08-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14758
dc.description.abstract Diplomová práce pojednává o výskytu potravinových alergií u středoškolských studentů. Charakterizuje potravinové alergie a popisuje jednotlivé alergeny (živočišného a rostlinného původu) v potravě. V práci je dále věnována pozornost prevalenci, hodnocení, příznakům alergie, diagnostice a samotné léčbě. Praktická část diplomové práce poskytuje přehled o projevech a výskytu alergických onemocnění u studentů. Porovnává alergie u studentů s pozitivní nebo negativní rodinnou anamnézou. Sleduje, zda byl student někdy s alergií léčen nebo dodržoval bezlepkovou dietu. cs
dc.format 75 s. cs
dc.format.extent 705449 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject potravinová alergie cs
dc.subject intolerance potravin cs
dc.subject zkřížená alergie cs
dc.subject alergen cs
dc.subject food allergy en
dc.subject food intolerance en
dc.subject cross allergy en
dc.subject allergen en
dc.title Výskyt potravinových alergií u středoškolských studentů cs
dc.title.alternative Food Allergy Occurrences in Secondary School Students en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Buňková, Leona
dc.date.accepted 2011-08-29
dc.description.abstract-translated Diploma thesis deals with food allergies occurrence in secondary school students. It characterises food allergies and describes particular allergens (animal and plant origin) in food. Further, the attention is paid to prevalence, evaluation, symptoms, diagnosis and treatment of allergies. Practical part of the thesis provides summary of allergy pruritus and occurrence in students. Allergies in students with positive and negative family anamnesis are compared. Allergy treatment and gluten-free diet occurrence are observed. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21411
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade D


Files in this item

Files Size Format View
divinová_2011_dp.pdf 688.9Kb PDF View/Open
divinová_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
divinová_2011_op.doc 101.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account