Nové trendy zpracování škrobu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nové trendy zpracování škrobu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Válková, Dagmar
dc.date.accessioned 2010-07-20T17:42:02Z
dc.date.available 2010-07-20T17:42:02Z
dc.date.issued 2010-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14369
dc.description.abstract Práce se zabývá tradiční výrobou škrobu bramborového, pšeničného, kukuřičného i výrobou škrobu z jiných obiloviny a exotických rostlin jako je maniok, batáty aj. Popsány jsou i jednotlivé škrobnaté plodiny, jejich vlastnosti, složení a využití. Největší význam mají v poslední době obiloviny, které se používají na výrobu biopaliv a bioplastů. Biopaliva jsou alternativou budoucnosti. Jejich obrovská výhoda spočívá v tom, že je lze přimíchávat do klasických pohonných hmot. V práci jsou také okrajově popsány fyzikální a chemické vlastnosti a odlišnosti škrobových zrn. Dále je zmíněno netradiční průmyslové využití škrobu a výrobky ze škrobu. cs
dc.format 51 s. cs
dc.format.extent 1919801 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject škrob cs
dc.subject amylosa cs
dc.subject amylopektin cs
dc.subject brambory cs
dc.subject kukuřice cs
dc.subject pšenice cs
dc.subject výrobky ze škrobu cs
dc.subject biopalivo cs
dc.subject bioplast cs
dc.subject starch en
dc.subject amylose en
dc.subject amylopectin en
dc.subject potato en
dc.subject corn en
dc.subject wheat en
dc.subject starch product en
dc.subject biocel en
dc.subject bioplastics en
dc.title Nové trendy zpracování škrobu cs
dc.title.alternative New trends in starch processing en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sedláčková, Irena
dc.date.accepted 2010-06-15
dc.description.abstract-translated This work describes traditional potato starch, wheat starch, corn starch and other cereals, and exotic plants such as cassava, sweet potatoes, The individual starch crops, properties, composition and use are are described too. The greatest importance are the recent cereals, which is used to produce biofuels and bioplastics. Biofuels are an alternative for future. Their main advantage is the possibility to incorporate traditional fuels. There are also marginally described physical and chemical characteristics and differences of starch granules. It is also mentioned the industrial use of traditional starch and manufacturing of starch-ky. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 16991
dc.date.assigned 2010-02-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
válková_2010_bp.pdf 1.830Mb PDF View/Open
válková_2010_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
válková_2010_op.doc 43.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account