dc.contributor.advisor |
Burešová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Válková, Dagmar
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T17:42:02Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T17:42:02Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14369
|
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá tradiční výrobou škrobu bramborového, pšeničného, kukuřičného i výrobou škrobu z jiných obiloviny a exotických rostlin jako je maniok, batáty aj. Popsány jsou i jednotlivé škrobnaté plodiny, jejich vlastnosti, složení a využití. Největší význam mají v poslední době obiloviny, které se používají na výrobu biopaliv a bioplastů. Biopaliva jsou alternativou budoucnosti. Jejich obrovská výhoda spočívá v tom, že je lze přimíchávat do klasických pohonných hmot. V práci jsou také okrajově popsány fyzikální a chemické vlastnosti a odlišnosti škrobových zrn. Dále je zmíněno netradiční průmyslové využití škrobu a výrobky ze škrobu. |
cs |
dc.format |
51 s. |
cs |
dc.format.extent |
1919801 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
škrob
|
cs |
dc.subject |
amylosa
|
cs |
dc.subject |
amylopektin
|
cs |
dc.subject |
brambory
|
cs |
dc.subject |
kukuřice
|
cs |
dc.subject |
pšenice
|
cs |
dc.subject |
výrobky ze škrobu
|
cs |
dc.subject |
biopalivo
|
cs |
dc.subject |
bioplast
|
cs |
dc.subject |
starch
|
en |
dc.subject |
amylose
|
en |
dc.subject |
amylopectin
|
en |
dc.subject |
potato
|
en |
dc.subject |
corn
|
en |
dc.subject |
wheat
|
en |
dc.subject |
starch product
|
en |
dc.subject |
biocel
|
en |
dc.subject |
bioplastics
|
en |
dc.title |
Nové trendy zpracování škrobu |
cs |
dc.title.alternative |
New trends in starch processing |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sedláčková, Irena |
|
dc.date.accepted |
2010-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work describes traditional potato starch, wheat starch, corn starch and other cereals, and exotic plants such as cassava, sweet potatoes, The individual starch crops, properties, composition and use are are described too. The greatest importance are the recent cereals, which is used to produce biofuels and bioplastics. Biofuels are an alternative for future. Their main advantage is the possibility to incorporate traditional fuels. There are also marginally described physical and chemical characteristics and differences of starch granules. It is also mentioned the industrial use of traditional starch and manufacturing of starch-ky. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
16991
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|