dc.contributor.advisor |
Družbíková, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Magyarics, Jitka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T07:39:03Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T07:39:03Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14262
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo popsat nutriční aspekty výživy těhotných a kojících žen. V rámci praktické části byly nutričně vyhodnoceny jídelní lístky tří porodních ústavů v Olomouckém kraji. Z výsledků tohoto hodnocení vyplývá, že strava v těchto zařízeních nezabezpečuje dostatečný přísun energie a základních živin podle požadavků výživových doporučených dávek. Dále byl proveden dotazníkový průzkum u zkoumaných skupin obyvatelstva. Jeho prostřednictvím bylo zjištěno, že většina respondentek se zajímá o správnost své výživy, ale pouze malá část z nich je schopna se doporučeními řídit i v běžném životě. |
cs |
dc.format |
70 s., 22 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1475254 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
fyziologie těhotných žen
|
cs |
dc.subject |
výživa těhotných a kojících žen
|
cs |
dc.subject |
jídelní lístek
|
cs |
dc.subject |
nutriční hodnocení
|
cs |
dc.subject |
dotazníkový průzkum
|
cs |
dc.subject |
physiology of pregnancy
|
en |
dc.subject |
nutrition of pregnant and lactating women
|
en |
dc.subject |
menu
|
en |
dc.subject |
nutritional evaluation
|
en |
dc.subject |
questionnaire survey
|
en |
dc.title |
Nutriční aspekty výživy těhotných a kojících žen |
cs |
dc.title.alternative |
Nutritive aspects of pregnant and lactating mothers diet |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2010-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the thesis was to describe nutritional aspects of pregnant and lactating women boarding. The nutritionally evaluation of menus of three obstetric departments in the Olomouc region was characterized in the practical part of thesis. The results of the examination show that the diet of these facilities does not provide sufficient supply of energy and essential nutrients according to nutrient recommended doses. We survey the boarding hab-its by examined groups of women. It was found that the most respondents are interested in the accuracy of their nutrition, but only a small proportion of them are able to follow the recommendations in common life. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15316
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|