Nutriční aspekty výživy těhotných a kojících žen

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční aspekty výživy těhotných a kojících žen

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Magyarics, Jitka
dc.date.accessioned 2010-07-20T07:39:03Z
dc.date.available 2010-07-20T07:39:03Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14262
dc.description.abstract Cílem práce bylo popsat nutriční aspekty výživy těhotných a kojících žen. V rámci praktické části byly nutričně vyhodnoceny jídelní lístky tří porodních ústavů v Olomouckém kraji. Z výsledků tohoto hodnocení vyplývá, že strava v těchto zařízeních nezabezpečuje dostatečný přísun energie a základních živin podle požadavků výživových doporučených dávek. Dále byl proveden dotazníkový průzkum u zkoumaných skupin obyvatelstva. Jeho prostřednictvím bylo zjištěno, že většina respondentek se zajímá o správnost své výživy, ale pouze malá část z nich je schopna se doporučeními řídit i v běžném životě. cs
dc.format 70 s., 22 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 1475254 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject fyziologie těhotných žen cs
dc.subject výživa těhotných a kojících žen cs
dc.subject jídelní lístek cs
dc.subject nutriční hodnocení cs
dc.subject dotazníkový průzkum cs
dc.subject physiology of pregnancy en
dc.subject nutrition of pregnant and lactating women en
dc.subject menu en
dc.subject nutritional evaluation en
dc.subject questionnaire survey en
dc.title Nutriční aspekty výživy těhotných a kojících žen cs
dc.title.alternative Nutritive aspects of pregnant and lactating mothers diet en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2010-06-04
dc.description.abstract-translated The aim of the thesis was to describe nutritional aspects of pregnant and lactating women boarding. The nutritionally evaluation of menus of three obstetric departments in the Olomouc region was characterized in the practical part of thesis. The results of the examination show that the diet of these facilities does not provide sufficient supply of energy and essential nutrients according to nutrient recommended doses. We survey the boarding hab-its by examined groups of women. It was found that the most respondents are interested in the accuracy of their nutrition, but only a small proportion of them are able to follow the recommendations in common life. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15316
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
magyarics_2010_dp.pdf 1.406Mb PDF View/Open
magyarics_2010_op.doc 46Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account