Stanovení vlákniny ve vybraných druzích sladkovodních řas

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vlákniny ve vybraných druzích sladkovodních řas

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Hrdinová, Zuzana
dc.date.accessioned 2010-07-20T07:22:36Z
dc.date.available 2010-07-20T07:22:36Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14228
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce se zabývá obecnými charakteristikami vlákniny a popisem metod stanovení vlákniny. Práce se rovněž věnuje tématice řas a zaměřuje se na vybrané druhy sladkovodních řas, u nichž byla stanovena vláknina. Cílem praktické části diplomové práce bylo stanovit ve vzorcích sladkovodních řas vlákninu pomocí přístroje ANKOM220 Fiber Analyzer a enzymatickou metodou. Obě metody stanovení vlákniny byly srovnány. cs
dc.format 86 s. cs
dc.format.extent 1793953 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vláknina cs
dc.subject stanovení cs
dc.subject metodika cs
dc.subject vzorek cs
dc.subject sladkovodní řasy cs
dc.subject fiber en
dc.subject determination en
dc.subject methodology en
dc.subject sample en
dc.subject freshwater algae en
dc.title Stanovení vlákniny ve vybraných druzích sladkovodních řas cs
dc.title.alternative Determination of fiber in freshwater algae samples en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2010-06-03
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the thesis deals with general characteristics of fiber and with description of methods to determine fiber. The thesis subsequently concerns in chosen species of freshwater algae determined to contain fiber. The aim of practical part of the thesis was to determine fiber in samples of freshwater algae using ANKOM220 Fiber Analyzer and enzymatic method. Both of the determinative methods were compared. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14732
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
hrdinová_2010_dp.pdf 1.710Mb PDF View/Open
hrdinová_2010_vp.doc 50Kb Microsoft Word View/Open
hrdinová_2010_op.doc 50Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account