dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Zatloukalová, Ivana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T06:17:47Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T06:17:47Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14097
|
|
dc.description.abstract |
Řasy jsou považovány za alternativní řešení ve výživě člověka z důvodu vysokého obsahu minerálních prvků, vitaminů a bílkovin. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení obsahů minerálních prvků ve sladkovodních řasách, které byly srovnány s významnými zdroji těchto prvků v potravinách. Byly stanoveny makrobiogenní, oligobiogenní, mikrobiogenní a toxické prvky pomocí plamenové F-AAS, F-AES, bezplamenové ET- AAS a spektrofotometrie. |
cs |
dc.format |
88 s., 1 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
4628516 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Řasy
|
cs |
dc.subject |
minerální prvky
|
cs |
dc.subject |
F-AAS
|
cs |
dc.subject |
F-AES
|
cs |
dc.subject |
ET-AAS
|
cs |
dc.subject |
spektrofotometrie
|
cs |
dc.subject |
Algae
|
en |
dc.subject |
minerals
|
en |
dc.subject |
F-AAS
|
en |
dc.subject |
F-AES
|
en |
dc.subject |
ET-AAS
|
en |
dc.subject |
spectrophotometry
|
en |
dc.title |
Stanovení minerálních prvků ve vybraných druzích sladkovodních řas |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of minerals in freshwater algae samples |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2010-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
Algae are considered to be alternative solution to human nutrition because they are full of mineral elements, vitamins and proteins. The Master thesis focused on determination of the contents of mineral elements in freshwater algae and they were compared to important source of these elements in foods. Macro-biogenic, oligo-biogenic, mikro-biogenic and toxic elements were analysed by the following methods: flame F-AAS, F-AES, flemeless ET-AAS and spectrophotometry. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14688
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|