dc.contributor.advisor |
Lukášková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Šteklová, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-13T18:06:54Z |
|
dc.date.available |
2010-07-13T18:06:54Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/1401
|
|
dc.description.abstract |
Hlavním cílem diplomové práce je ověřit antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na kůži chlazené drůbeže na celkový počet mikroorganismů. Na kůži chlazené drůbeže se mohou vyskytovat bakterie rodu Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus, koliformní bakterie a další aerobní a anaerobní bakterie. Chlazená drůbež je uchovávána při 6°po dobu 4 dnů, potřena kyselinou kaprylovou (o koncentracích 0,5%, 1%, 2%, 3%, 4%). V průběhu těchto 4 dnů jsou odebírány alikvótní podíly vzorku, promývány ve fyziologickém roztoku a následně je provedeno vyočkování vzorků na půdy. Tyto vzorky jsou inkubovány při teplotě 37°C po dobu 24 h. V průběhu těchto 3 dnů bude měřena hodnota pH chlazené drůbeže. |
cs |
dc.format |
84 |
cs |
dc.format.extent |
1226680 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kyselina kaprylová
|
cs |
dc.subject |
antimikrobiální účinek
|
cs |
dc.subject |
chlazená drůbež
|
cs |
dc.subject |
bakteriální flóra chlazené drůbeže
|
cs |
dc.subject |
fyziologický roztok
|
cs |
dc.subject |
caprylic acid
|
en |
dc.subject |
antimicrobial effect
|
en |
dc.subject |
chiled chicken
|
en |
dc.subject |
bacterial flora chilled chicken
|
en |
dc.subject |
physiological solution
|
en |
dc.title |
Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na mikroflóru chlazené drůbeže |
cs |
dc.title.alternative |
Antimicrobial effect of caprylic acid on bacterial flora chilled chicken |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kramářová, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2006-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
The effect of caprylic acid on bacterial flora of skin of processed chickens was examined. The bacterial flora of the poultry skin can include Coliforms, Pseudomonas, Staphylococci, Salmonella and other aerobic and anaerobic bacteria The aim of this study was to assess susceptibility of bacteria contaminating poultry skin to caprylic acid (C8). Thus, chicken carcasses are stored at 6C for four days. Skin is inunct by caprylic emulsion (0,5%, 1%, 2%, 3%, 4%) and removed from carcasses, placed in sterile bottle with glass balls an physiological solution. Samples are incubated aerobically at 37C for 24 hours. Also pH will be measured during this 3 days. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/203
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2304
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
A |
|