Zpracování odpadů masné výroby (hovězích šlach)na kolagenní hydrolyzát

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zpracování odpadů masné výroby (hovězích šlach)na kolagenní hydrolyzát

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mokrejš, Pavel
dc.contributor.author Hlavenková, Monika
dc.date.accessioned 2010-07-20T05:14:12Z
dc.date.available 2010-07-20T05:14:12Z
dc.date.issued 2010-05-21
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13977
dc.description.abstract Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, na část teoretickou a experimentální. Teoretická část pojednává o pevných a kapalných bílkovinných odpadech masného průmyslu. Dále je popsáno využití odpadů masného průmyslu (energetika, zemědělství, potravinář-ství, lékařství, farmaceutický průmysl a ostatní odvětví). V experimentální části diplomové práce jsem se zabývala rozkladem hovězích šlach 3-stupňovou enzymovou hydrolýzou ve vodném prostředí a ve vodném prostředí s přídavkem 1 % (w/w) KOH na kolagenní hydrolyzát. Sledoval se vliv vybraných technologických podmínek na účinnost rozkladu šlach a jejich vliv na kvalitu připravených kolagenních hydrolyzátů (obsah kolagenu, elastinu, popelovin). cs
dc.format 78 s. cs
dc.format.extent 1811199 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject elastin cs
dc.subject hovězí šlachy cs
dc.subject hydrolyzát cs
dc.subject kolagen cs
dc.subject masný průmysl cs
dc.subject odpady cs
dc.subject beef tendons en
dc.subject by-products en
dc.subject collagen en
dc.subject elastin en
dc.subject hydrolysate en
dc.subject meat-processing industry en
dc.title Zpracování odpadů masné výroby (hovězích šlach)na kolagenní hydrolyzát cs
dc.title.alternative Processing of animal by-product from meat industry (bovine tendons) to collagen hydrolysate en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Fenyk, Jan
dc.date.accepted 2010-06-10
dc.description.abstract-translated Diploma thesis is divided into two parts - the theoretical and experimental ones. The theoretical part deals with solid and liquid protein by-products of the meat-processing industry. Utilisation of the meat-processing industry by-products is described (power industry, ag-riculture, food industry,medicine, pharmaceutical industry and other industrial branches). In the experimental part, degradation of beef tendons through three-stage enzyme hydroly-sis in water environment and in water environment with addition of 1%(w/w) KOH into collagen hydrolysate was investigated. The influence of selected technological conditions on the beef tendons breakdown efficiency and their effect on the quality of prepared collagen hydrolysate (collagen,elastin and ashes content) was also studied. en
dc.description.department Ústav inženýrství polymerů cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/201 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a management cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie materiálů cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Materials Technology en
dc.identifier.stag 15019
dc.date.assigned 2010-02-15
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
hlavenková_2010_dp.pdf 1.727Mb PDF View/Open
hlavenková_2010_vp.doc 54.5Kb Microsoft Word View/Open
hlavenková_2010_op.doc 44Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account