dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Hadrbolcová, Jitka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T04:52:51Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T04:52:51Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13938
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na problematiku související s výživou při zvýšených náro-cích na tělesnou výkonnost. Teoretická část se zabývá vlivem tělesné zátěže na organis-mus, všeobecnými požadavky a specifiky ve výživě sportovců s ohledem na pohlaví a typ prováděné tělesné zátěže. Cílem praktické části bylo navrhnout jídelníčky pro dané skupi-ny amatérských sportovců. Jídelníčky byly sestaveny na 7 dní pro cílovou skupinu muži a ženy ve věku 19 - 34 let s ohledem na vytrvalostní a silový trénink. |
cs |
dc.format |
81 s., 18 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
3530735 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
energie
|
cs |
dc.subject |
nutriční faktory
|
cs |
dc.subject |
silový trénink
|
cs |
dc.subject |
vytrvalostní trénink
|
cs |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
energy
|
en |
dc.subject |
nutritional factors
|
en |
dc.subject |
strength training
|
en |
dc.subject |
endurance training
|
en |
dc.title |
Výživa při zvýšených nárocích na tělesnou výkonnost |
cs |
dc.title.alternative |
Nutrition for the increased demands on the physical performance |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Družbíková, Helena |
|
dc.date.accepted |
2010-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on issues related to nutrition at elevated requirements on physical performance. The theoretical part deals with the influence of exercise on organism, the general requirements and specifics in the nutrition of athletes with regard to gender and type of exercise performed. The aim of the practical part was to design menus for the group of amateur athletes. Menus have been drawn up to 7 days for the target group for men and women aged 19 - 34 years with regard to endurance and strength training. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15121
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|