Vztah konzumenta k pokrmu v závislosti na sociální zkušenosti.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vztah konzumenta k pokrmu v závislosti na sociální zkušenosti.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Behenský, Václav
dc.date.accessioned 2010-07-20T03:13:20Z
dc.date.available 2010-07-20T03:13:20Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13754
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá problematikou vztahu člověka, jako konzumenta, k pokrmu. Jeho vnímání a prožívání z pohledu psychosociálních aspektů, v oblasti konzumace stravy, v závislosti na přijatém stravovacím vzorci. Cílem práce bylo zjistit míru korekce tohoto vzorce u vybraných konzumentů, v závislosti na jejich sociální zkušenosti. Součástí práce jsou také dotazníkové průzkumy, zaměřené na porovnání stravovacích návyků v dětství a v současné době. Na hodnocení preferencí potravin se zaměřením na moučná, masitá a zeleninová jídla. Je zde popsán i experiment s vybranou skupinou konzumentů a porovnání jejich preferencí, předložených pokrmů z tradičních a netradičních surovin, v závislosti na jimi nesené sociální zkušenosti. cs
dc.format 90 s., 29 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 2772552 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject konzument cs
dc.subject vzorec chování cs
dc.subject stravovací návyky cs
dc.subject preference cs
dc.subject sociální zkušenost cs
dc.subject consumer en
dc.subject behavior pattern en
dc.subject eating habits en
dc.subject preferences en
dc.subject social experience en
dc.title Vztah konzumenta k pokrmu v závislosti na sociální zkušenosti. cs
dc.title.alternative Consumer relationship to a meal, depending on the social experience en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2010-06-02
dc.description.abstract-translated Diploma thesis deals with the relationship of man as consumer, the food. Perception and experience in terms of psychosocial aspects of food consumption, according to accepted dietary patterns. The aim of the study was to determine the degree of correction formulas for selected consumers, depending on their social experience. Work is also part of the questionnaire surveys, aimed to compare eating habits in childhood and currently. The assessment of food preferences, focusing on the floury, fleshy and vegetable dishes. There is also described an experiment with a select group of consumers and against their preferences, presented dishes from traditional and nontraditional materials, depending on their social experience carried. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14551
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
behenský_2010_dp.pdf 2.644Mb PDF View/Open
behenský_2010_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
behenský_2010_op.doc 52Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account