dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Behenský, Václav
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T03:13:20Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T03:13:20Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13754
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá problematikou vztahu člověka, jako konzumenta, k pokrmu. Jeho vnímání a prožívání z pohledu psychosociálních aspektů, v oblasti konzumace stravy, v závislosti na přijatém stravovacím vzorci. Cílem práce bylo zjistit míru korekce tohoto vzorce u vybraných konzumentů, v závislosti na jejich sociální zkušenosti. Součástí práce jsou také dotazníkové průzkumy, zaměřené na porovnání stravovacích návyků v dětství a v současné době. Na hodnocení preferencí potravin se zaměřením na moučná, masitá a zeleninová jídla. Je zde popsán i experiment s vybranou skupinou konzumentů a porovnání jejich preferencí, předložených pokrmů z tradičních a netradičních surovin, v závislosti na jimi nesené sociální zkušenosti. |
cs |
dc.format |
90 s., 29 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
2772552 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
konzument
|
cs |
dc.subject |
vzorec chování
|
cs |
dc.subject |
stravovací návyky
|
cs |
dc.subject |
preference
|
cs |
dc.subject |
sociální zkušenost
|
cs |
dc.subject |
consumer
|
en |
dc.subject |
behavior pattern
|
en |
dc.subject |
eating habits
|
en |
dc.subject |
preferences
|
en |
dc.subject |
social experience
|
en |
dc.title |
Vztah konzumenta k pokrmu v závislosti na sociální zkušenosti. |
cs |
dc.title.alternative |
Consumer relationship to a meal, depending on the social experience |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2010-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
Diploma thesis deals with the relationship of man as consumer, the food. Perception and experience in terms of psychosocial aspects of food consumption, according to accepted dietary patterns. The aim of the study was to determine the degree of correction formulas for selected consumers, depending on their social experience. Work is also part of the questionnaire surveys, aimed to compare eating habits in childhood and currently. The assessment of food preferences, focusing on the floury, fleshy and vegetable dishes. There is also described an experiment with a select group of consumers and against their preferences, presented dishes from traditional and nontraditional materials, depending on their social experience carried. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14551
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|