Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie

DSpace Repository

Language: English čeština 

Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie

Show simple item record

dc.contributor.advisor Smékal, Zdeněk
dc.contributor.author Šebelová, Markéta
dc.date.accessioned 2010-07-20T01:59:56Z
dc.date.available 2010-07-20T01:59:56Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13617
dc.description.abstract V diplomové práci jsem se zabývala vlivem času při hydrolýze kvasničné biomasy vznikající při výrobě piva na velikost hydrolyzovaných molekul. Hydrolýza byla prováděna kyselou cestou. Teoretická část popisuje základní chromatografické metody, principy gelové permeační chromatografie (GPC, SEC) a základní principy hydrolýzy. Praktická část se zabývá analýzou vzorků v pevné formě i ve formě roztoku metodou GPC. Vyhodnocování proběhlo metodou univerzální kalibrace, kterou umožňovala přítomnost dvou detektorů - refraktometrického a viskozitního. cs
dc.format 64 cs
dc.format.extent 1890819 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hydrolýza cs
dc.subject kvasničná biomasa cs
dc.subject gelová permeační chromatografie cs
dc.subject GPC cs
dc.subject SEC cs
dc.subject hydrolysis en
dc.subject yeast biomass en
dc.subject gel permeation chromatography en
dc.subject GPC en
dc.subject SEC en
dc.title Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie cs
dc.title.alternative Study of protein hydrolysates of yeast biomass using gel permeation chromatography en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kašpárková, Věra
dc.date.accepted 2010-06-03
dc.description.abstract-translated In the master thesis, I looked at the influence of hydrolysis time on yeast biomass produced in the brewing on the size of hydrolysed molecules. Hydrolysis was carried out by acid. The theoretical part describes the basic chromatographic methods, principles of gel permeation chromatography (GPC, SEC) and the basic principles of hydrolysis. The practical part deals with the analysis of samples in solid form and in solution using GPC. Evaluation was carried out using a universal calibration method, which allow the presence of two detectors - refractometric and viscometric. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15040
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
šebelová_2010_dp.pdf 1.803Mb PDF View/Open
šebelová_2010_vp.doc 38Kb Microsoft Word View/Open
šebelová_2010_op.doc 71.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account