dc.contributor.advisor |
Hanuštiak, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Zemánek, David
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T01:00:26Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T01:00:26Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13491
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá netradičními ovocnými druhy, a to bezem černým (Sambucus nigra L.) a kalinou jedlou (Viburnum opulus L. var. edule Marsh.). V teoretické části jsou tyto ovocné druhy popsány a obecně charakterizovány. Cílem praktické části bylo stanovit refraktometrickou sušinu, obsah organických kyselin a minerální látky u vybraných odrůd bezu černého a kaliny jedlé. Výsledky byly porovnány s ostatními druhy bobulovin a peckovin. |
cs |
dc.format |
69 s. |
cs |
dc.format.extent |
1827701 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
bez černý
|
cs |
dc.subject |
kalina jedlá
|
cs |
dc.subject |
sušina
|
cs |
dc.subject |
organické kyseliny
|
cs |
dc.subject |
minerální látky
|
cs |
dc.subject |
Elderberry
|
en |
dc.subject |
European cranberrybush
|
en |
dc.subject |
dry matter
|
en |
dc.subject |
titrable acidity
|
en |
dc.subject |
mineral elements
|
en |
dc.title |
Výživový a potravinářský význam jedlých ovocných druhů čeledi Adoxaceae |
cs |
dc.title.alternative |
Nutritional and food importance of edible fruit of Adoxaceae family |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2010-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma work deals with non-traditional fruit species which are Elderberry and European cranberrybush. The theoretical part of the thesis describes these fruit species and characterizes fruit in general. The aim of the practical part was to determine soluble solid content, titrable acidity and minerals of chosen cultivars of Elderberry and European cranberrybush. The results were compared with other species of stone fruit and berry plants. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14591
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|