Výživový a potravinářský význam jedlých ovocných druhů čeledi Adoxaceae

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výživový a potravinářský význam jedlých ovocných druhů čeledi Adoxaceae

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Zemánek, David
dc.date.accessioned 2010-07-20T01:00:26Z
dc.date.available 2010-07-20T01:00:26Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13491
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá netradičními ovocnými druhy, a to bezem černým (Sambucus nigra L.) a kalinou jedlou (Viburnum opulus L. var. edule Marsh.). V teoretické části jsou tyto ovocné druhy popsány a obecně charakterizovány. Cílem praktické části bylo stanovit refraktometrickou sušinu, obsah organických kyselin a minerální látky u vybraných odrůd bezu černého a kaliny jedlé. Výsledky byly porovnány s ostatními druhy bobulovin a peckovin. cs
dc.format 69 s. cs
dc.format.extent 1827701 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject bez černý cs
dc.subject kalina jedlá cs
dc.subject sušina cs
dc.subject organické kyseliny cs
dc.subject minerální látky cs
dc.subject Elderberry en
dc.subject European cranberrybush en
dc.subject dry matter en
dc.subject titrable acidity en
dc.subject mineral elements en
dc.title Výživový a potravinářský význam jedlých ovocných druhů čeledi Adoxaceae cs
dc.title.alternative Nutritional and food importance of edible fruit of Adoxaceae family en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2010-06-02
dc.description.abstract-translated The diploma work deals with non-traditional fruit species which are Elderberry and European cranberrybush. The theoretical part of the thesis describes these fruit species and characterizes fruit in general. The aim of the practical part was to determine soluble solid content, titrable acidity and minerals of chosen cultivars of Elderberry and European cranberrybush. The results were compared with other species of stone fruit and berry plants. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14591
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
zemánek_2010_dp.pdf 1.743Mb PDF View/Open
zemánek_2010_vp.doc 31Kb Microsoft Word View/Open
zemánek_2010_op.doc 32Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account