Možná rizika přípravy a distribuce pokrmů v letním období
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Novotný, Radomil
|
|
dc.contributor.author |
Hudečková, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T00:23:53Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T00:23:53Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13424
|
|
dc.description.abstract |
ABSTRAKT Bakalářská práce objasňuje legislativní požadavky na provozovatele stravovacích služeb. Uvádí zásady správné výrobní a hygienické praxe ve stravovacích provozech. Charakterizuje alimentární nákazy ze zdravotně závadných potravin a pokrmů. Zabývá se možnými zdravotními riziky při úpravě potravin, přípravě a distribuci pokrmů ve stravovacích provozech a domácnostech v letním období. Tato práce může sloužit jako souhrn zásad, který je nutný dodržovat v provozovnách veřejného stravování a v neposlední řadě i při přípravě pokrmů v domácnostech. |
cs |
dc.format |
44 s. |
cs |
dc.format.extent |
1605564 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Klíčová slova: hygiena
|
cs |
dc.subject |
úpravy pokrmů
|
cs |
dc.subject |
alimentární nákazy
|
cs |
dc.subject |
distribuce pokrmů
|
cs |
dc.subject |
prevence
|
cs |
dc.subject |
Keywords: hygiene
|
en |
dc.subject |
dishes presentation
|
en |
dc.subject |
foodborne disease
|
en |
dc.subject |
food distribution
|
en |
dc.subject |
prevention
|
en |
dc.title |
Možná rizika přípravy a distribuce pokrmů v letním období |
cs |
dc.title.alternative |
Potential risks of preparation and distribution of meals in the summer period |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2010-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
ABSTRACT This bachelor thesis explains the legislative requirements for food service operators. It sets out the principles of good manufacturing and hygienic experience in catering establishments. It characterizes foodborne diseases from medically unsafe foods and dishes. It deals with potential health risks from the treatment of food preparation and its distribution in catering establishments and households in summer. This work may serve as a set of principles how to prepare meals to be followed in public catering establishments, as well as at home. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15816
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
E |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account