Analýza vybraných látek z rostliny Calendula officinalis L.
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Sikora, David
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T19:03:05Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T19:03:05Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13174
|
|
dc.description.abstract |
V rámci diplomové práce jsme se zabývali rostlinou Calendula officinalis L. jak z botanického tak i chemického hlediska. Důraz je kladen na její látky s bioaktivními vlastnostmi a jejich stanovení v pěti různých vzorcích. V praktické části byly hlavně pomocí chromatografických metod analyzovány vybrané skupiny látek rostliny Calendula officinalis L. Získané výsledky byly vyhodnoceny dostupnými metodami. |
cs |
dc.format |
68 s., 25 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
8874686 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Měsíček lékařský
|
cs |
dc.subject |
Calendula officinalis L
|
cs |
dc.subject |
plynová chromatografie
|
cs |
dc.subject |
Pot Marigold
|
en |
dc.subject |
Calendula officinalis L
|
en |
dc.subject |
gas chromatografy
|
en |
dc.title |
Analýza vybraných látek z rostliny Calendula officinalis L. |
cs |
dc.title.alternative |
Analysis selected groups of substances from plant Calendula officinalis L. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fišera, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2010-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
In this diploma thesis we were engaged in herb Calendula officinalis L. from both botanical and chemical point of view. Emahasisi is laid on its matters with bio-active features and theirs determination at five samples. its were analysed selected groups of substances from plant Calendula officinalis L. by chromatographic metods in practical part of thhis aim. The results obtained are assessed using the avalaible methods. |
en |
dc.description.department |
Ústav chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/199
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie potravin a bioaaktivních látek |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14579
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account