Zdravotní rizika alimentárních nákaz

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zdravotní rizika alimentárních nákaz

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Hudcová, Kateřina
dc.date.accessioned 2010-07-19T17:18:26Z
dc.date.available 2010-07-19T17:18:26Z
dc.date.issued 2010-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12964
dc.description.abstract Práce je zaměřena na zdravotní rizika alimentárních nákaz. Zabývá se otázkami vzniku infekce, jejího přenosu ze zdroje na vnímavého jedince a faktory, které tento proces ovlivňují. Popsány jsou příznaky onemocnění a principy léčby. V práci jsou uvedeny zásady pro prevenci alimentárních nákaz, která primárně spočívá v dodržování zásad osobní a provozní hygieny. Samostatná kapitola je věnována nákazám s bakteriální etiologií (salmonelózy, kampylobakteriózy a další). cs
dc.format 58 s. cs
dc.format.extent 1578528 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject alimentární nákazy cs
dc.subject průjmová onemocnění cs
dc.subject průjem cs
dc.subject přenos infekce cs
dc.subject příznaky cs
dc.subject léčba cs
dc.subject prevence cs
dc.subject bakteriální původci cs
dc.subject alimentary infections en
dc.subject diarrhoea diseases en
dc.subject diarrhoea en
dc.subject transmission of infection en
dc.subject symptoms en
dc.subject therapy en
dc.subject prevention en
dc.subject bacterial invaders en
dc.title Zdravotní rizika alimentárních nákaz cs
dc.title.alternative Health hazards of alimentary infections en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2010-06-15
dc.description.abstract-translated The focus of this work lies on health hazards resulting from alimentary infections. It analyzes circumstances under which these infections emerge, moments they are transmitted from a source to a susceptible, and aspects that influence this process. Infectious disease symptoms and descriptions of treatment principles are described. Further basic rules for prevention of the alimentary infections are introduced. These lies primarily in performing personal and operational hygiene rules. Special chapter is dedicated to infections with bacterial etiology, such as salmonellosis, campylobakteriosis en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14603
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
hudcová_2010_bp.pdf 1.505Mb PDF View/Open
hudcová_2010_vp.doc 37.5Kb Microsoft Word View/Open
hudcová_2010_op.doc 48.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account