dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Hudcová, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T17:18:26Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T17:18:26Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12964
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na zdravotní rizika alimentárních nákaz. Zabývá se otázkami vzniku infekce, jejího přenosu ze zdroje na vnímavého jedince a faktory, které tento proces ovlivňují. Popsány jsou příznaky onemocnění a principy léčby. V práci jsou uvedeny zásady pro prevenci alimentárních nákaz, která primárně spočívá v dodržování zásad osobní a provozní hygieny. Samostatná kapitola je věnována nákazám s bakteriální etiologií (salmonelózy, kampylobakteriózy a další). |
cs |
dc.format |
58 s. |
cs |
dc.format.extent |
1578528 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
alimentární nákazy
|
cs |
dc.subject |
průjmová onemocnění
|
cs |
dc.subject |
průjem
|
cs |
dc.subject |
přenos infekce
|
cs |
dc.subject |
příznaky
|
cs |
dc.subject |
léčba
|
cs |
dc.subject |
prevence
|
cs |
dc.subject |
bakteriální původci
|
cs |
dc.subject |
alimentary infections
|
en |
dc.subject |
diarrhoea diseases
|
en |
dc.subject |
diarrhoea
|
en |
dc.subject |
transmission of infection
|
en |
dc.subject |
symptoms
|
en |
dc.subject |
therapy
|
en |
dc.subject |
prevention
|
en |
dc.subject |
bacterial invaders
|
en |
dc.title |
Zdravotní rizika alimentárních nákaz |
cs |
dc.title.alternative |
Health hazards of alimentary infections |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2010-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
The focus of this work lies on health hazards resulting from alimentary infections. It analyzes circumstances under which these infections emerge, moments they are transmitted from a source to a susceptible, and aspects that influence this process. Infectious disease symptoms and descriptions of treatment principles are described. Further basic rules for prevention of the alimentary infections are introduced. These lies primarily in performing personal and operational hygiene rules. Special chapter is dedicated to infections with bacterial etiology, such as salmonellosis, campylobakteriosis |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14603
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|