Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích sladkovodních řas.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích sladkovodních řas.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Illíková, Eva
dc.date.accessioned 2010-07-19T17:17:31Z
dc.date.available 2010-07-19T17:17:31Z
dc.date.issued 2010-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12961
dc.description.abstract Nutriční hodnota sladkovodních řas je vysoká díky velkému obsahu bílkovin s bohatým zastoupením esenciálních aminokyselin, minerálních látek, vitaminů a řady bioaktivních látek. Chemické složení řas mohou výrazně ovlivnit podmínky kultivace. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení aminokyselin ve vybraných druzích sladkovodních řas. Bylo srovnáno aminokyselinové složení řas kultivovaných v laboratorních podmínkách a ve fo-tobioreaktorech. cs
dc.format 90 s. cs
dc.format.extent 1790832 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject dusíkaté látky cs
dc.subject řasy cs
dc.subject kultivace cs
dc.subject amino acids en
dc.subject nitrogen substances en
dc.subject algae en
dc.subject cultivation en
dc.title Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích sladkovodních řas. cs
dc.title.alternative Determination of amino acids contents in freshwater algae samples. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2010-06-02
dc.description.abstract-translated Nutritive value of freshwater algae is high due to their great content of proteins with wide range of essential amino acids, minerals, vitamins and number of bioactive substances. Chemical constitution of algae can be influenced by their cultivation conditions. My thesis is focused on determination of amino acids in selected types of freshwater algae, constitution of freshwater algae amino acids was compared under laboratory conditions and in photobioreactors. en
dc.description.department Ústav chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/199 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie potravin a bioaaktivních látek cs
dc.thesis.degree-discipline Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15503
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
illíková_2010_dp.pdf 1.707Mb PDF View/Open
illíková_2010_vp.doc 165.5Kb Microsoft Word View/Open
illíková_2010_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account