Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích sladkovodních řas.
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Illíková, Eva
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T17:17:31Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T17:17:31Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12961
|
|
dc.description.abstract |
Nutriční hodnota sladkovodních řas je vysoká díky velkému obsahu bílkovin s bohatým zastoupením esenciálních aminokyselin, minerálních látek, vitaminů a řady bioaktivních látek. Chemické složení řas mohou výrazně ovlivnit podmínky kultivace. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení aminokyselin ve vybraných druzích sladkovodních řas. Bylo srovnáno aminokyselinové složení řas kultivovaných v laboratorních podmínkách a ve fo-tobioreaktorech. |
cs |
dc.format |
90 s. |
cs |
dc.format.extent |
1790832 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
dusíkaté látky
|
cs |
dc.subject |
řasy
|
cs |
dc.subject |
kultivace
|
cs |
dc.subject |
amino acids
|
en |
dc.subject |
nitrogen substances
|
en |
dc.subject |
algae
|
en |
dc.subject |
cultivation
|
en |
dc.title |
Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích sladkovodních řas. |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of amino acids contents in freshwater algae samples. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2010-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
Nutritive value of freshwater algae is high due to their great content of proteins with wide range of essential amino acids, minerals, vitamins and number of bioactive substances. Chemical constitution of algae can be influenced by their cultivation conditions. My thesis is focused on determination of amino acids in selected types of freshwater algae, constitution of freshwater algae amino acids was compared under laboratory conditions and in photobioreactors. |
en |
dc.description.department |
Ústav chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/199
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie potravin a bioaaktivních látek |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15503
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account