Vliv půdních cizorodých prvků na obsah škrobu v bramborových hlízách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv půdních cizorodých prvků na obsah škrobu v bramborových hlízách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černá, Monika
dc.contributor.author Vaculová, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-19T17:13:31Z
dc.date.available 2010-07-19T17:13:31Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12950
dc.description.abstract Cílem mé diplomové práce bylo sledovat vliv stupňovaných dávek půdní rtuti a kadmia na chemické složení bramborových hlíz. V literární části byla stručně zpracována problematika rtuti a kadmia, jejich výskyt a pohyb v životním prostředí, působení na živé organismy. Tato část dále obsahuje krátkou charakteristiku brambor a jejich chemické složení. V praktické části byla problematika řešena formou nádobového pokusu s velmi ranou odrůdou KORUNA a KRYSTALA. Byl sledován vliv a přijatelnost rtuti a kadmia hlízami brambor v závislosti na stupňujícím se obsahu těchto dvou prvků v půdě. Dále byl zkoumán vliv rtuti a kadmia na obsah škrobu a sušiny v dužnině bramborových hlíz. Výsledky byly graficky zpracovány. cs
dc.format 79 s., 20 s. příloh. cs
dc.format.extent 1522961 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject brambory cs
dc.subject rtuť cs
dc.subject kadmium cs
dc.subject sušina cs
dc.subject škrob cs
dc.subject potatoes en
dc.subject mercury en
dc.subject cadmium en
dc.subject dry matter en
dc.subject starch en
dc.title Vliv půdních cizorodých prvků na obsah škrobu v bramborových hlízách cs
dc.title.alternative Influence of trace elements in soil on starch content in potato tubers en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2010-05-31
dc.description.abstract-translated The aim of my diploma thesis was to follow the influence of graded concentrations of soil mercury and cadmium on chemical composition of potatoes tubers. The problems of all data mercury and cadmium was shortly processed in literary part. I describe here their occurrence and moving in the environment, incidence on living organisms. This part further contain short characteristics of potatoes and thein chemical composition. The practical part of problem was solved by pot experiment with a variety of stone KORUNA and KRYSTALA. Was tracked influence and acceptability of mercury and cadmium in potato tubers depending on the escalating the contents of these two factors in soil. Further was potatoes tubers analysed to content on dry matter, starch, cadmium and mercury. Results of metering was graphically processed. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14586
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
vaculová_2010_dp.pdf 1.452Mb PDF View/Open
vaculová_2010_vp.doc 39.5Kb Microsoft Word View/Open
vaculová_2010_op.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account