dc.contributor.advisor |
Černá, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Vaculová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T17:13:31Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T17:13:31Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12950
|
|
dc.description.abstract |
Cílem mé diplomové práce bylo sledovat vliv stupňovaných dávek půdní rtuti a kadmia na chemické složení bramborových hlíz. V literární části byla stručně zpracována problematika rtuti a kadmia, jejich výskyt a pohyb v životním prostředí, působení na živé organismy. Tato část dále obsahuje krátkou charakteristiku brambor a jejich chemické složení. V praktické části byla problematika řešena formou nádobového pokusu s velmi ranou odrůdou KORUNA a KRYSTALA. Byl sledován vliv a přijatelnost rtuti a kadmia hlízami brambor v závislosti na stupňujícím se obsahu těchto dvou prvků v půdě. Dále byl zkoumán vliv rtuti a kadmia na obsah škrobu a sušiny v dužnině bramborových hlíz. Výsledky byly graficky zpracovány. |
cs |
dc.format |
79 s., 20 s. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
1522961 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
brambory
|
cs |
dc.subject |
rtuť
|
cs |
dc.subject |
kadmium
|
cs |
dc.subject |
sušina
|
cs |
dc.subject |
škrob
|
cs |
dc.subject |
potatoes
|
en |
dc.subject |
mercury
|
en |
dc.subject |
cadmium
|
en |
dc.subject |
dry matter
|
en |
dc.subject |
starch
|
en |
dc.title |
Vliv půdních cizorodých prvků na obsah škrobu v bramborových hlízách |
cs |
dc.title.alternative |
Influence of trace elements in soil on starch content in potato tubers |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2010-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of my diploma thesis was to follow the influence of graded concentrations of soil mercury and cadmium on chemical composition of potatoes tubers. The problems of all data mercury and cadmium was shortly processed in literary part. I describe here their occurrence and moving in the environment, incidence on living organisms. This part further contain short characteristics of potatoes and thein chemical composition. The practical part of problem was solved by pot experiment with a variety of stone KORUNA and KRYSTALA. Was tracked influence and acceptability of mercury and cadmium in potato tubers depending on the escalating the contents of these two factors in soil. Further was potatoes tubers analysed to content on dry matter, starch, cadmium and mercury. Results of metering was graphically processed. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14586
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
B |
|