dc.contributor.advisor |
Kolomazník, Karel
|
|
dc.contributor.author |
Řezáčová, Denisa
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T16:39:42Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T16:39:42Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12887
|
|
dc.description.abstract |
Mikrobiální biomasa reprezentovaná kvasničnou biomasou je důležitým zdrojem vitamínů skupiny B a cennou bílkovinou. V extrémních případech, jako jsou např. těžké pooperační stavy nebo zatížení vrcholovým sportem, je třeba dodat potřebnou energii a vitamíny v tekutém stavu. Ztekucení biomasy je prováděno hydrolýzou. Diplomová práce se zabývá vývojem technologií ztekucení biomasy. |
cs |
dc.format |
58 s. |
cs |
dc.format.extent |
5556264 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pivovarské kvasnice
|
cs |
dc.subject |
mechanismus I. a II. řádu
|
cs |
dc.subject |
hydrolýza
|
cs |
dc.subject |
GPC
|
cs |
dc.subject |
brewer's yeast
|
en |
dc.subject |
mechanism I. and II. order
|
en |
dc.subject |
hydrolysis
|
en |
dc.subject |
GPC
|
en |
dc.title |
Hydrolýza kvasničné biomasy pro potravinářské doplňky - součást projektu MPO ČR FI390195020 |
cs |
dc.title.alternative |
Hydrolysis of microbial biomass for food supplements |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Stuchlík, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2010-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
Microbial biomass represented by yeast biomass is an important source of B-complex vi-tamins and it is a valuable protein. Under the extreme conditions, such as severe post-operative conditions or high physical load conditions, the energy and vitamins should be supplied in liquid form. Liquefaction of biomass is made by hydrolysis.Diploma thesis is dealing with the development of biomass liquefaction technology. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14550
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|