Hydrolýza kvasničné biomasy pro potravinářské doplňky - součást projektu MPO ČR FI390195020

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hydrolýza kvasničné biomasy pro potravinářské doplňky - součást projektu MPO ČR FI390195020

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kolomazník, Karel
dc.contributor.author Řezáčová, Denisa
dc.date.accessioned 2010-07-19T16:39:42Z
dc.date.available 2010-07-19T16:39:42Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12887
dc.description.abstract Mikrobiální biomasa reprezentovaná kvasničnou biomasou je důležitým zdrojem vitamínů skupiny B a cennou bílkovinou. V extrémních případech, jako jsou např. těžké pooperační stavy nebo zatížení vrcholovým sportem, je třeba dodat potřebnou energii a vitamíny v tekutém stavu. Ztekucení biomasy je prováděno hydrolýzou. Diplomová práce se zabývá vývojem technologií ztekucení biomasy. cs
dc.format 58 s. cs
dc.format.extent 5556264 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pivovarské kvasnice cs
dc.subject mechanismus I. a II. řádu cs
dc.subject hydrolýza cs
dc.subject GPC cs
dc.subject brewer's yeast en
dc.subject mechanism I. and II. order en
dc.subject hydrolysis en
dc.subject GPC en
dc.title Hydrolýza kvasničné biomasy pro potravinářské doplňky - součást projektu MPO ČR FI390195020 cs
dc.title.alternative Hydrolysis of microbial biomass for food supplements en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Stuchlík, Pavel
dc.date.accepted 2010-05-31
dc.description.abstract-translated Microbial biomass represented by yeast biomass is an important source of B-complex vi-tamins and it is a valuable protein. Under the extreme conditions, such as severe post-operative conditions or high physical load conditions, the energy and vitamins should be supplied in liquid form. Liquefaction of biomass is made by hydrolysis.Diploma thesis is dealing with the development of biomass liquefaction technology. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14550
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
řezáčová_2010_dp.pdf 5.298Mb PDF View/Open
řezáčová_2010_vp.doc 36.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account