dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Zgažarová, Marcela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T11:30:05Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T11:30:05Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12663
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce uvádí přehled nejdůležitějších cereálií, chemické složení a jejich význam v lidské výživě. Praktická část popisuje stanovení základních chemických charakteristik u vybraných druhů obilovin: stanovení obsahu dusíkatých látek, lepku, vlákniny, tuku a popela. |
cs |
dc.format |
79 |
cs |
dc.format.extent |
1308528 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
obiloviny
|
cs |
dc.subject |
vláknina
|
cs |
dc.subject |
lepek
|
cs |
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
tuk
|
cs |
dc.subject |
popel
|
cs |
dc.subject |
cereals
|
en |
dc.subject |
fiber
|
en |
dc.subject |
gluten
|
en |
dc.subject |
protein
|
en |
dc.subject |
fat
|
en |
dc.subject |
ash
|
en |
dc.title |
Základní technologické rozbory obilovin pro lidskou výživu |
cs |
dc.title.alternative |
Basic technological analysis of cereals for human nourishment |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lazárková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2010-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis gives an overview of the most important cereal chemistry and their importance in human nutrition. The practical part describes the determination of basic chemical characteristics of the seltion of cereal species: determination of crude protein, gluten, fiber, fat and ash. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14592
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|