dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Žeravová, Markéta
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T09:35:10Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T09:35:10Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12428
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo popularizovat plody kdouloní a přispět k novým znalostem a dalšímu rozšiřování tohoto ovocného druhu v podmínkách střední Evropy. Celkem u 29 odrůd a genotypů byly provedeny chemické analýzy za účelem zjištění technologicky a nutričně významných látek. U jednotlivých odrůd a genotypů byly stanoveny obsahy sušiny, refraktometrické sušiny, organických kyselin, pektinů a vybraných minerálních prvků. Získané poznatky byly srovnány s literárními údaji. |
cs |
dc.format |
60 s., 16 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
17394949 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Kdoule
|
cs |
dc.subject |
Cydonia oblonga Mill
|
cs |
dc.subject |
pektiny
|
cs |
dc.subject |
organické kyseliny
|
cs |
dc.subject |
minerální prvky
|
cs |
dc.subject |
Quinces
|
en |
dc.subject |
Cydonia oblonga Mill
|
en |
dc.subject |
pectins
|
en |
dc.subject |
organic acids
|
en |
dc.subject |
mineral elements
|
en |
dc.title |
Evropský sortiment odrůd a genotypů kdouloně(Cydonia oblonga) a jejich potravinářský význam |
cs |
dc.title.alternative |
European assortment of cultivars and genotypes of quince (Cydonia oblonga) and their food meaning |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kramářová, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2010-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis was to popularize the quince and contribute to new knowledge and another extending of this kind of fruit in specifications of the Central Europe. There were made chemical analysis of 29 cultivars and genotypes to investigate technologically and nutrinitional important matters. There were determined contents of dry matter, soluble solid content, organic acids, pectins and selected mineral elements. The obtained values were confronted with the literal datas. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14593
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
B |
|