Informovanost laické veřejnosti v Moravskoslezském kraji o funkci zdravé výživy v prevenci civilizačních onemocnění
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Nováková, Iveta
|
|
dc.contributor.author |
Hönigová, Pavla
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T07:48:55Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T07:48:55Z |
|
dc.date.issued |
2010-06-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12260
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce na téma Informovanost laické veřejnosti v Moravskoslezském kraji o funkci zdravé výživy v prevenci civilizačních onemocnění se zabývá vztahem mezi onemocněním a výživou, jako rizikovým faktorem pro vznik některých civilizačních onemocnění. Teoretická část zahrnuje výživová doporučení, základní složky potravy a výživová doporučení pro vybraná civilizační onemocnění. V praktické části byla formou dotazníkového šetření ověřena platnost stanovených hypotéz. Výsledky jsou zaznamenány do tabulek a přehledných grafů. Podle výsledku dotazníku je vytvořen edukační materiál o vybraném civilizačním onemocnění. |
cs |
dc.format |
89 s., 9 s obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
2392419 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
zdravá výživa
|
cs |
dc.subject |
civilizační onemocnění
|
cs |
dc.subject |
laická veřejnost
|
cs |
dc.subject |
sacharidy
|
cs |
dc.subject |
lipidy
|
cs |
dc.subject |
proteiny
|
cs |
dc.subject |
Healthy nutrition
|
en |
dc.subject |
civilization disease
|
en |
dc.subject |
lay public
|
en |
dc.subject |
carbohydrates
|
en |
dc.subject |
lipids
|
en |
dc.subject |
proteins
|
en |
dc.title |
Informovanost laické veřejnosti v Moravskoslezském kraji o funkci zdravé výživy v prevenci civilizačních onemocnění |
cs |
dc.title.alternative |
Informedness of laics in Moravian and silesian region about function of healthy nutrition in prevention of civilisation diseases |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Čižmářová, Dagmar |
|
dc.date.accepted |
2010-06-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main topic of this bachelor thesis is Informing lay public in Moravian-Silesian Region about function of healthy food as prevention of civilization diseases. The work deals with the relation between illness and nutrition as risk factor for arising some of civilization diseases. Theoretical part includes nutritional recommendations, the main food ingredients and nutritional recommendations for selected civilization diseases. In the practical part was checked validity of the set hypothesis by questionnaire. The results are reported into tables and clear graphs. There is made education material of each selected civilization disease according result of questionnaire. |
en |
dc.description.department |
Ústav ošetřovatelství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/100
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Všeobecná sestra |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
General Nurse |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Health Care |
en |
dc.identifier.stag |
14206
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-18 |
|
utb.result.grade |
C |
|
local.subject |
zdravotní osvěta
|
cs |
local.subject |
výživa člověka
|
cs |
local.subject |
Moravskoslezský kraj (Česko)
|
cs |
local.subject |
health enlightenment
|
en |
local.subject |
human nutrition
|
en |
local.subject |
Moravia, Northern (Czechia)
|
en |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account