Projekt využití benchmarkingu v oblasti marketingu a lidských zdrojů restaurace Pod Kaštany
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Závodná, Lucie Sára
|
|
dc.contributor.author |
Hrazdilová, Iveta
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T07:30:48Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T07:30:48Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12219
|
|
dc.description.abstract |
Obsahem diplomové práce je proces zdokonalování vlastních výkonů, přičemž hlavním cílem je navrhnout a realizovat projekt benchmarkingu v oblasti marketingu a lidských zdrojů restaurace Pod Kaštany. Teoretická část je zaměřena na základní pojmy a postupy při uplatnění metody benchmarkingu a dvou oblastí marketingu služeb. Praktickou část tvoří analýza současné situace, která je východiskem pro návrh a realizaci projektu benchmarkingu. |
cs |
dc.format |
81 s., 10 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1452056 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
benchmarking
|
cs |
dc.subject |
restaurace
|
cs |
dc.subject |
služby
|
cs |
dc.subject |
výkonnost
|
cs |
dc.subject |
benchmarking
|
en |
dc.subject |
restaurants
|
en |
dc.subject |
services
|
en |
dc.subject |
productivity
|
en |
dc.title |
Projekt využití benchmarkingu v oblasti marketingu a lidských zdrojů restaurace Pod Kaštany |
cs |
dc.title.alternative |
Project of Marketing and Human Resources Benchmarking in "Pod Kaštany" Restaurant |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Němcová, Jaroslava |
|
dc.date.accepted |
2010-05-26 |
|
dc.description.abstract-translated |
The topic of the diploma thesis is an improvement of company's own performance. The aim of the thesis is to offer a proposal for the benchmarking project in the marketing and human resources field in "Pod Kaštany'q restaurant; and to carry out this project. The theoretical part of the thesis focuses on the basic concepts and processes used in the implementation of benchmarking and two other concepts from the services marketing field. An analysis of the current situation is the core of the practical part of the thesis. The analysis is at the same time used as a basis for the proposal and realisation of the benchmarking project. |
en |
dc.description.department |
Ústav podnikové ekonomiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/176
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Podniková ekonomika |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Enterprise Economics |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and management |
en |
dc.identifier.stag |
16218
|
|
dc.date.assigned |
2010-03-29 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account