Výroba destilátů v pěstitelských pálenicích na Prostějovsku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výroba destilátů v pěstitelských pálenicích na Prostějovsku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mrázek, Josef
dc.contributor.author Dočkalová, Lenka
dc.date.accessioned 2010-07-19T04:47:43Z
dc.date.available 2010-07-19T04:47:43Z
dc.date.issued 2010-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11902
dc.description.abstract V teoretické části bakalářské práce jsou popisovány suroviny pro výrobu destilátů, zařízení pro jejich zpracování a samostatné kvašení. Dále je popisován průběh výrobního procesu a s ním související výrobní zařízení. Tato práce poukazuje na způsoby stanovení obsahu alkoholu, úpravu konečných destilátů a na závěr teoretické části je uvedena platná legislativa. Praktická část bakalářské práce je zaměřena na pěstitelské pálenice, kde je popisováno pře-devším používané výrobní zařízení, rozsah nabízených služeb a je vyobrazena statistika v produkci destilátů jednotlivých pěstitelských pálenic. Dále je práce zaměřená na způsoby úpravy destilátů v praxi a závěr praktické části je věnován vyúčtování služeb. cs
dc.format 64 s., 3 s. příloh. cs
dc.format.extent 1807823 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Ovoce cs
dc.subject alkoholové kvašení cs
dc.subject kvasné nádoby cs
dc.subject destiláty cs
dc.subject výrobní proces cs
dc.subject výrobní zařízení cs
dc.subject legislativa cs
dc.subject pěstitelské pálenice cs
dc.subject úprava destilátů cs
dc.subject Fruit en
dc.subject alcoholic fermentation en
dc.subject fermentation vessel en
dc.subject spirits en
dc.subject manufacturing processes en
dc.subject production facilities en
dc.subject legislation en
dc.subject growers en
dc.subject spirits change en
dc.title Výroba destilátů v pěstitelských pálenicích na Prostějovsku cs
dc.title.alternative Production of spirits destilleries in production in Prostějov region. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Matějíčková, Radmila
dc.date.accepted 2010-06-16
dc.description.abstract-translated In theoretical part of this thesis are described raw materials for producing liquors, machine-ry for their production and self-fermentation. Then a course of prosess production and production facility are desribed. This thesis adverts to ways of an alcohol determination, final liquors editing and in the end of the theoretical part a valid legislature is introduced. The practical part of this thesis is aimed for grower small stills, where a productin facility, range of services and statistics are desribed. Then the thesis is aimed for the ways of liquors editing in practice and the finale to practical part is applied to a statement of services. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15437
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
dočkalová_2010_bp.pdf 1.724Mb PDF View/Open
dočkalová_2010_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open
dočkalová_2010_op.doc 43Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account