dc.contributor.advisor |
Mrázek, Josef
|
|
dc.contributor.author |
Dočkalová, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T04:47:43Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T04:47:43Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11902
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části bakalářské práce jsou popisovány suroviny pro výrobu destilátů, zařízení pro jejich zpracování a samostatné kvašení. Dále je popisován průběh výrobního procesu a s ním související výrobní zařízení. Tato práce poukazuje na způsoby stanovení obsahu alkoholu, úpravu konečných destilátů a na závěr teoretické části je uvedena platná legislativa. Praktická část bakalářské práce je zaměřena na pěstitelské pálenice, kde je popisováno pře-devším používané výrobní zařízení, rozsah nabízených služeb a je vyobrazena statistika v produkci destilátů jednotlivých pěstitelských pálenic. Dále je práce zaměřená na způsoby úpravy destilátů v praxi a závěr praktické části je věnován vyúčtování služeb. |
cs |
dc.format |
64 s., 3 s. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
1807823 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Ovoce
|
cs |
dc.subject |
alkoholové kvašení
|
cs |
dc.subject |
kvasné nádoby
|
cs |
dc.subject |
destiláty
|
cs |
dc.subject |
výrobní proces
|
cs |
dc.subject |
výrobní zařízení
|
cs |
dc.subject |
legislativa
|
cs |
dc.subject |
pěstitelské pálenice
|
cs |
dc.subject |
úprava destilátů
|
cs |
dc.subject |
Fruit
|
en |
dc.subject |
alcoholic fermentation
|
en |
dc.subject |
fermentation vessel
|
en |
dc.subject |
spirits
|
en |
dc.subject |
manufacturing processes
|
en |
dc.subject |
production facilities
|
en |
dc.subject |
legislation
|
en |
dc.subject |
growers
|
en |
dc.subject |
spirits change
|
en |
dc.title |
Výroba destilátů v pěstitelských pálenicích na Prostějovsku |
cs |
dc.title.alternative |
Production of spirits destilleries in production in Prostějov region. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Matějíčková, Radmila |
|
dc.date.accepted |
2010-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
In theoretical part of this thesis are described raw materials for producing liquors, machine-ry for their production and self-fermentation. Then a course of prosess production and production facility are desribed. This thesis adverts to ways of an alcohol determination, final liquors editing and in the end of the theoretical part a valid legislature is introduced. The practical part of this thesis is aimed for grower small stills, where a productin facility, range of services and statistics are desribed. Then the thesis is aimed for the ways of liquors editing in practice and the finale to practical part is applied to a statement of services. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15437
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
B |
|