Změny mikrobiologických hodnot hotových jídel v průběhu skladování.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny mikrobiologických hodnot hotových jídel v průběhu skladování.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Páterková, Anna
dc.date.accessioned 2010-07-19T01:05:55Z
dc.date.available 2010-07-19T01:05:55Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11804
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo sledovat změny mikrobiologických ukazatelů a sušiny u dvou sad hotových pasterovaných pokrmů, Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a Vepřová játra s rýží, jež byly skladovány ve dvou provedeních, tj. v obalu nenarušeném a obalu proříznutém po dobu čtyř týdnů. Bylo zjištěno, že protržený obal ovlivňuje růst některých skupin mikroorganismů (zejména celkový počet mikroorganismů, psychrotrofní bakterie) a také má vliv na obsah sušiny, kdy může docházet buď k vysychání, nebo vlhnutí zkoumané suroviny. cs
dc.format 116 s. 1 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 14533614 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hotový pokrm cs
dc.subject technologický postup výroby hotových pokrmů cs
dc.subject onemocnění z potravin cs
dc.subject sušina cs
dc.subject živná půda cs
dc.subject Petriho miska cs
dc.subject ředění cs
dc.subject bakterie cs
dc.subject odběr vzorku cs
dc.subject očkování cs
dc.subject kolonie cs
dc.subject ready meal en
dc.subject technological procedure of ready meal en
dc.subject ilness from food en
dc.subject solids en
dc.subject breeding ground en
dc.subject Petri dish en
dc.subject dilution en
dc.subject bakteria en
dc.subject sampling en
dc.subject vaccination en
dc.subject colony en
dc.title Změny mikrobiologických hodnot hotových jídel v průběhu skladování. cs
dc.title.alternative Changes of microbiological values of ready meals during storage. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Buňková, Leona
dc.date.accepted 2010-06-01
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was studying of changes in microbiological parametres and solids for the two sets of pasteurized ready meal - Sirloin in cream suace with dumplings and Pork liver with rice. This meals were stored for four weeks in two types of packaging, it means in the unopened packaging and in the cutting container. It was found that the bursting of packaging affects the growth of certain groups of microorganisms (especially total count of microorganism, psychrophilic microorganism) and also affects the dry matter content which can occur either drying up or rising damp of examined material. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15043
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
páterková_2010_dp.pdf 13.86Mb PDF View/Open
páterková_2010_vp.doc 36Kb Microsoft Word View/Open
páterková_2010_op.doc 32Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account