Zhodnocení metod pro stanovení škrobu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zhodnocení metod pro stanovení škrobu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černá, Monika
dc.contributor.author Šutová, Hana
dc.date.accessioned 2010-07-19T00:34:51Z
dc.date.available 2010-07-19T00:34:51Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11741
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá zhodnocením metod pro stanovení obsahu škrobu. Teoretická část se zabývá charakteristikou škrobu, včetně chemických a fyzikálních vlastností škrobu. Dále jsou zde stručně popsány jednotlivé druhy škrobu a výrobky ze škrobu. Další část pojednává o fyzikálních a chemických metodách stanovení sacharidů. Cílem experimentální části bylo optimalizovat metody pro stanovení škrobu ve škrobnatých plodinách. Pro pokus byla vybrána metoda podle Ewerse a dále spektrofotometrická metoda s použitím anthronu. Součástí je i validace spektrofotometrické metody. cs
dc.format 93 cs
dc.format.extent 2695223 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject andské plodiny cs
dc.subject brambory cs
dc.subject škrob cs
dc.subject hlízy cs
dc.subject polarimetrie cs
dc.subject spektrofotometrie cs
dc.subject andean crops en
dc.subject potato en
dc.subject starch en
dc.subject tubers en
dc.subject polarimetry en
dc.subject spectrophotometry en
dc.title Zhodnocení metod pro stanovení škrobu cs
dc.title.alternative Evaluation of methods for starch quantification en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2010-05-31
dc.description.abstract-translated This diploma work deals with the evaluation of methods for the determination of starch content. A theoretical part handles starch characteristic including chemical and physical properties and further briefly describes the particular types of starch and starch products. Next part deals with the physical and chemical methods for the determination of sugars. The aim was to optimize the experimental methods for determination of starch in starchy crops. For the experiment were chosen according to Ewers method and spectrophotometric method using anthron. Moreover, it also contains the validation of spectrophotometric method. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14695
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
šutová_2010_dp.pdf 2.570Mb PDF View/Open
šutová_2010_vp.doc 39.5Kb Microsoft Word View/Open
šutová_2010_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account