dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Bartošková, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T00:30:41Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T00:30:41Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11731
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá popisem čokolády a čokoládových výrobků, jejich složením, výrobou a fyzikálně-chemickými a organoleptickými vlastnostmi. V praktické části jsou vyhodnoceny analytické vlastnosti (obsah vody, obsah tuku, jemnost, viskozita, hranice toku) a senzorické charakteristiky (lesk, tukový výkvět, chuť, pachy, textura) deseti druhů čokoládových hmot, tří druhů náplní a sedmi druhů čokoládových výrobků. Také je zpra-cována dotazníková akce o oblíbenosti čokoládových výrobků (150 respondentů). |
cs |
dc.format |
106 s., 5 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
5141032 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
čokoláda
|
cs |
dc.subject |
výroba
|
cs |
dc.subject |
analytické hodnocení
|
cs |
dc.subject |
senzorické charakteristiky
|
cs |
dc.subject |
dotazníková akce
|
cs |
dc.subject |
chocolate
|
en |
dc.subject |
production
|
en |
dc.subject |
analytical evaluation
|
en |
dc.subject |
sensory characteristics
|
en |
dc.subject |
questionnaire
|
en |
dc.title |
Analytické a senzorické hodnocení čokoládových výrobků |
cs |
dc.title.alternative |
Analytical and Sensory Evaluation of Chocolate Products |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2010-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the characterization of chocolate and chocolate products, their chemi-cal composition, production and physical-chemical and sensory properties. In the practical part, there are evaluated analytical properties (water content, fat content, fineness, viscos-ity, yield value) and sensory characteristics (shine, fat bloom, taste, off-flavour, texture) of ten chocolate masses, three fillings and seven chocolate products. The results of question-naire about chocolate products preferences (150 respondents) are also given. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15039
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|