Kvasnice v pekárenském a pivovarnickém průmyslu
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Šimek, Lubomír
|
|
dc.contributor.author |
Kubíková, Vendula
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T17:56:03Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T17:56:03Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11357
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této bakalářské práce je popis základních vlastností kvasinek a vysvětlení jejich využití v pekárenském a pivovarnickém průmyslu. Význam kvasnic spočívá ve skutečnosti, že značnou měrou přispívají k světové produkci potravin poskytujících cenné látky pro lidskou výživu, jako jsou například vitaminy. |
cs |
dc.format |
50 s. |
cs |
dc.format.extent |
973609 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
kvasnice
|
cs |
dc.subject |
kvašení
|
cs |
dc.subject |
pekárenský průmysl
|
cs |
dc.subject |
pivovarnický průmysl
|
cs |
dc.subject |
yeasts
|
en |
dc.subject |
fermenting
|
en |
dc.subject |
baking industry
|
en |
dc.subject |
brewing industry
|
en |
dc.title |
Kvasnice v pekárenském a pivovarnickém průmyslu |
cs |
dc.title.alternative |
Yeast in baking and brewing industry |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Halabalová, Věra |
|
dc.date.accepted |
2010-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis is a description of the basic characteristics of yeasts and an account of their usage in baking and brewing industry. The importace of yeast lies in the fact that they contribute to world food production providing valuable substances for human nutrition, for example vitamins. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
16985
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account