dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Říhová, Alena
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T12:49:48Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T12:49:48Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11143
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této práce bylo porovnat účinnost a dávkování jednotlivých složek zlepšujících pří-pravků. Srovnání účinku bylo provedeno na vybraných 9 emulgátorech, 3 enzymech a kyselině askorbové. Zjištěné údaje o jednotlivých složkách zlepšovadel byly využity při navržení komplexního zlepšujícího přípravku s optimální účinností za konkurenčně nižší cenu. Vliv jednotlivých složek zlepšujících prostředků byl sledován paralelně na dvou vzorcích mouky odlišné jakosti za pomocí dvou dostupných reologických přístrojů - extenzografu a alveografu. Veškerá zjištění z reologických měření byla ověřena laboratorním pekařským pokusem jako jedinou rozhodující přímou metodou. |
cs |
dc.format |
69 s., 12 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
3153956 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pšeničná mouka
|
cs |
dc.subject |
složky zlepšujících přípravků
|
cs |
dc.subject |
pšeničné těsto
|
cs |
dc.subject |
reologické přístroje
|
cs |
dc.subject |
pekařský pokus
|
cs |
dc.subject |
wheat flour
|
en |
dc.subject |
bread improvers components
|
en |
dc.subject |
wheaten dought
|
en |
dc.subject |
rheology apparatus
|
en |
dc.subject |
bake experiment
|
en |
dc.title |
Ověření účinnosti a dávkování jednotlivých složek zlepšujících prostředků |
cs |
dc.title.alternative |
Effect and do seing verification of flour improver particular components |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Burešová, Iva |
|
dc.date.accepted |
2010-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
The sense of this work was compare operation and dosage of the bread improvers single components. The effect juxtaposition was effected on the choice 9 emulsifiers, 3 enzymes and acid ascorbic. The ascertained data about the improvers single components was used at complex improver proposition with optimum operation behind lower price. The influence of improvers single components was tracked concurrently on two different quality flour figures with the help of two accessible rheology apparatus. All inquests from rheology metering were tested by laboratory bake experiment like only decisive direct method. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14694
|
|
dc.date.assigned |
2009-01-04 |
|
utb.result.grade |
B |
|