dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Klčovská, Pavlína
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T10:23:20Z |
|
dc.date.available |
2012-02-17T13:50:16Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11022
|
|
dc.description.abstract |
Biogenní aminy jsou látky vznikající v potravinách dekarboxylací volných aminokyselin. Tato reakce bývá většinou katalyzovaná činností technologicky škodlivých mikroorganizmů. Práce se zabývá stanovením biogenních aminů (tyraminu, histaminu, putrescinu, kadaverinu,spermidinu a sperminu) bakteriemi izolovanými z drůbeže pomocí skríningové metody a iontově výměnné chromatografie. |
cs |
dc.format |
70s |
cs |
dc.format.extent |
1015505 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 19.05.2011 |
|
dc.subject |
drůbež
|
cs |
dc.subject |
biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
iontově-výměnná chromatografie
|
cs |
dc.subject |
skríningová metoda
|
cs |
dc.subject |
poultry
|
en |
dc.subject |
biogenic amines
|
en |
dc.subject |
ion exchange chromatography
|
en |
dc.subject |
screening method
|
en |
dc.title |
Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z drůbeže |
cs |
dc.title.alternative |
Production of biogenic amines from poultrybacteria |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rudolf, Ivo |
|
dc.date.accepted |
2009-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
Biogenic amines are class of compounds produced by decarboxylation ofcertain aminoacids in food products. This decarboxylation is mostlycatalyzed by microbial activity of food spoilage microorganisms. Theaim of the study was to determine the presence of biogenic amines, such as (tyramine, histamine, putrescine, cadaverine, spermidine and spermine) bacteria isolated from poultry viascreening method and ion exchange chromatography. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.rights.auth |
IP |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12702
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-20 |
|
utb.result.grade |
A |
|