Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z drůbeže

DSpace Repository

Language: English čeština 

Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z drůbeže

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Klčovská, Pavlína
dc.date.accessioned 2010-07-18T10:23:20Z
dc.date.available 2012-02-17T13:50:16Z
dc.date.issued 2009-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11022
dc.description.abstract Biogenní aminy jsou látky vznikající v potravinách dekarboxylací volných aminokyselin. Tato reakce bývá většinou katalyzovaná činností technologicky škodlivých mikroorganizmů. Práce se zabývá stanovením biogenních aminů (tyraminu, histaminu, putrescinu, kadaverinu,spermidinu a sperminu) bakteriemi izolovanými z drůbeže pomocí skríningové metody a iontově výměnné chromatografie. cs
dc.format 70s cs
dc.format.extent 1015505 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 19.05.2011
dc.subject drůbež cs
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject iontově-výměnná chromatografie cs
dc.subject skríningová metoda cs
dc.subject poultry en
dc.subject biogenic amines en
dc.subject ion exchange chromatography en
dc.subject screening method en
dc.title Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z drůbeže cs
dc.title.alternative Production of biogenic amines from poultrybacteria en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rudolf, Ivo
dc.date.accepted 2009-06-01
dc.description.abstract-translated Biogenic amines are class of compounds produced by decarboxylation ofcertain aminoacids in food products. This decarboxylation is mostlycatalyzed by microbial activity of food spoilage microorganisms. Theaim of the study was to determine the presence of biogenic amines, such as (tyramine, histamine, putrescine, cadaverine, spermidine and spermine) bacteria isolated from poultry viascreening method and ion exchange chromatography. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.rights.auth IP cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12702
dc.date.assigned 2009-02-20
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
klčovská_2009_dp.pdfBlocked 991.7Kb PDF View/Open
klčovská_2009_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
klčovská_2009_op.doc 53Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account