Užití probiotik v mléčných výrobcích
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Korbelová, Marie
|
|
dc.contributor.author |
Koutská, Marta
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T10:11:19Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T10:11:19Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10995
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce popisuje vlastnosti probiotických mikroorganismů a jejich zástupce. Zabývá se významem probiotik pro zdraví člověka a užitím pro jednotlivé skupiny obyvatelstva. Další část je zaměřena na stabilitu bakterií mléčného kvašení v zakysaných mléčných výrobcích. V praktické části se zaměřuje na probiotické výrobky, které se v současné době vyskytují na trhu a popisuje spotřebu zakysaných mléčných výrobků v letech 2001-2007 v České republice. |
cs |
dc.format |
55 s. |
cs |
dc.format.extent |
3448806 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Probiotika
|
cs |
dc.subject |
prebiotika
|
cs |
dc.subject |
bakterie mléčného kvašení
|
cs |
dc.subject |
Probiotics
|
en |
dc.subject |
prebiotics
|
en |
dc.subject |
lactic acid bacteria
|
en |
dc.title |
Užití probiotik v mléčných výrobcích |
cs |
dc.title.alternative |
Application of probiotics in milk products |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bastlová, Zita |
|
dc.date.accepted |
2009-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis describes features of probiotic microorganisms and their representatives. It deals with importance of probiotics for human health and utilization for each population group. The other part is focused on stability of lactic acid bacteria in fermented milk products. The practical part aims to probiotic products which are currently on the market and describes consumption of fermented milk products in years 2001-2007 in the Czech Republic. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12786
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-23 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account