Užití probiotik v mléčných výrobcích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Užití probiotik v mléčných výrobcích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Korbelová, Marie
dc.contributor.author Koutská, Marta
dc.date.accessioned 2010-07-18T10:11:19Z
dc.date.available 2010-07-18T10:11:19Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10995
dc.description.abstract Bakalářská práce popisuje vlastnosti probiotických mikroorganismů a jejich zástupce. Zabývá se významem probiotik pro zdraví člověka a užitím pro jednotlivé skupiny obyvatelstva. Další část je zaměřena na stabilitu bakterií mléčného kvašení v zakysaných mléčných výrobcích. V praktické části se zaměřuje na probiotické výrobky, které se v současné době vyskytují na trhu a popisuje spotřebu zakysaných mléčných výrobků v letech 2001-2007 v České republice. cs
dc.format 55 s. cs
dc.format.extent 3448806 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Probiotika cs
dc.subject prebiotika cs
dc.subject bakterie mléčného kvašení cs
dc.subject Probiotics en
dc.subject prebiotics en
dc.subject lactic acid bacteria en
dc.title Užití probiotik v mléčných výrobcích cs
dc.title.alternative Application of probiotics in milk products en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bastlová, Zita
dc.date.accepted 2009-06-19
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis describes features of probiotic microorganisms and their representatives. It deals with importance of probiotics for human health and utilization for each population group. The other part is focused on stability of lactic acid bacteria in fermented milk products. The practical part aims to probiotic products which are currently on the market and describes consumption of fermented milk products in years 2001-2007 in the Czech Republic. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12786
dc.date.assigned 2009-02-23
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
koutská_2009_bp.pdfBlocked 3.289Mb PDF View/Open
koutská_2009_vp.doc 35Kb Microsoft Word View/Open
koutská_2009_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account