dc.contributor.advisor |
Matějíčková, Radmila
|
|
dc.contributor.author |
Konečná, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T09:38:46Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T09:38:46Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-25 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10945
|
|
dc.description.abstract |
Ve své bakalářské práci jsem se zabývala alergií na mléčnou bílkovinu a laktózu. Cílem bylo seznámení veřejnosti s tímto onemocněním a zjištění dostupnosti vhodných výrobků na našem trhu. Zaměřila jsem se na popis příznaků, léčby a výskytu této alergie. Pomocí dotazníků jsem zjišťovala obecné znalosti veřejnosti o této nemoci. Dále mě zajímal přístup zdravotních pojišťoven a státních institucí k tomuto problému. |
cs |
dc.format |
96 s |
cs |
dc.format.extent |
854895 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
alergie
|
cs |
dc.subject |
laktóza
|
cs |
dc.subject |
mléčný cukr
|
cs |
dc.subject |
intolerance
|
cs |
dc.subject |
allergy
|
en |
dc.subject |
lactose
|
en |
dc.subject |
milk sugar
|
en |
dc.subject |
intolerance
|
en |
dc.title |
Alergie na mléko a mléčné výrobky a snižování rizika jejího vzniku |
cs |
dc.title.alternative |
Allergies to milk and reducing the risk of conception |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Tykvartová, Dagmar |
|
dc.date.accepted |
2009-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
In my thesis I looked allergic to milk protein and lactose. The aim was to acquaint the public with this disease and determine the availability of suitable products in our market. I focused on the description of symptoms, treatment and incidence of this allergy. Using questionnaires, I examined the general public awareness about the disease. Furthermore, my interest in access health insurance companies and state institutions to the problem. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12788
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-23 |
|
utb.result.grade |
A |
|