dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Malárová, Vanda
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T08:52:03Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T08:52:03Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10862
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této práce je najít různé metody stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC. Z důvodu komplexního přístupu k popisu výše zmiňované metody jsou v práci zahrnuty poznatky týkající se základních surovin pro výrobu sýrů, přes technologický postup výroby až po popis samotné metody. Práce je rozdělena do pěti základních částí. První část se věnuje chemickému složení, technologicky významným vlastnostem a jakostním požadavkům na mléko. V další dvou částech je popsán samotný postup výroby sýrů a fyziologie ve vodě rozpustných vitamínů skupiny B. Poslední dvě části popisují princip a konkrétní podmínky metody HPLC, kterými je možné stanovovat vitamíny B v sýrech. |
cs |
dc.format |
69 s., 1 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
855266 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sýr
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
vitamín
|
cs |
dc.subject |
cheese
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
vitamin
|
en |
dc.title |
Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of vitamin B in cheeses using HPLC |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžičková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2009-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
The purpose of this study is to find several methods of determination of vitamin B in cheeses using HPLC method. For a of the description comprehensive approach of this method, there are explanitory notes and comments concerning raw material used for cheese production, technological production methods and description of HPLC method. The study is divided into five main sections. The first section describes chemical composition, technological properties and quality requirements concerning milk. In the second next sections there are descriptions of methods of cheese production and physiology of water soluble vitamins of B group. The final two sections describe principles and particular conditions of the HPLC method, which are suitable to determine the presence of vitamins B in cheeses. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12400
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
A |
|