Problémy rezistence k penicilinovým a tetracyklinovým antibiotikům

DSpace Repository

Language: English čeština 

Problémy rezistence k penicilinovým a tetracyklinovým antibiotikům

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černíková, Michaela
dc.contributor.author Vaňková, Kateřina
dc.date.accessioned 2010-07-18T07:26:45Z
dc.date.available 2010-07-18T07:26:45Z
dc.date.issued 2009-08-24
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10710
dc.description.abstract Bakalářská práce teoreticky popisuje antibiotika, jejich rozsah a mechanismus účinku. De-finuje pojem antibiotická rezistence k penicilinům a tetracyklinům a popisuje mechanismus vzniku antibiotické rezistence. Zabývá se problémy antibiotické rezistence ve vztahu k potravinám živočišného původu a možným ovlivněním zdraví člověka. Popisuje aktuální legislativní požadavky na používání antibiotik ve výživě zvířat, jejichž produkty jsou urče-né k výživě člověka. cs
dc.format 55 cs
dc.format.extent 5625178 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Antibiotika cs
dc.subject antibiotická rezistence cs
dc.subject peniciliny cs
dc.subject tetracykliny cs
dc.subject rezidua cs
dc.subject Antibiotics en
dc.subject antibiotic resistance en
dc.subject penicillines en
dc.subject tetracyclines en
dc.subject residues en
dc.title Problémy rezistence k penicilinovým a tetracyklinovým antibiotikům cs
dc.title.alternative Resistance to penicillin and tetracycline antibiotics en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2009-09-10
dc.description.abstract-translated This bachelor paper theoretically describes antibiotics, their scope and mechanism of acti-on. It is defined the concept of antibiotic resistance to penicilline and tetracycline antibio-tics and it is described the mechanism of beginning of antibitic resistance. It deals with problems of antibiotic resistance in relation to food of animal origin and possible effects to human health. It describes the current legislative requirements for the use of antibiotics in animal nutrition, whose products are intended for human nutrition. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 11922
dc.date.assigned 2009-02-17
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
vaňková_2009_bp.pdfBlocked 5.364Mb PDF View/Open
vaňková_2009_vp.doc 36Kb Microsoft Word View/Open
vaňková_2009_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account