Problémy rezistence k penicilinovým a tetracyklinovým antibiotikům
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Černíková, Michaela
|
|
dc.contributor.author |
Vaňková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T07:26:45Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T07:26:45Z |
|
dc.date.issued |
2009-08-24 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10710
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce teoreticky popisuje antibiotika, jejich rozsah a mechanismus účinku. De-finuje pojem antibiotická rezistence k penicilinům a tetracyklinům a popisuje mechanismus vzniku antibiotické rezistence. Zabývá se problémy antibiotické rezistence ve vztahu k potravinám živočišného původu a možným ovlivněním zdraví člověka. Popisuje aktuální legislativní požadavky na používání antibiotik ve výživě zvířat, jejichž produkty jsou urče-né k výživě člověka. |
cs |
dc.format |
55 |
cs |
dc.format.extent |
5625178 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Antibiotika
|
cs |
dc.subject |
antibiotická rezistence
|
cs |
dc.subject |
peniciliny
|
cs |
dc.subject |
tetracykliny
|
cs |
dc.subject |
rezidua
|
cs |
dc.subject |
Antibiotics
|
en |
dc.subject |
antibiotic resistance
|
en |
dc.subject |
penicillines
|
en |
dc.subject |
tetracyclines
|
en |
dc.subject |
residues
|
en |
dc.title |
Problémy rezistence k penicilinovým a tetracyklinovým antibiotikům |
cs |
dc.title.alternative |
Resistance to penicillin and tetracycline antibiotics |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2009-09-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor paper theoretically describes antibiotics, their scope and mechanism of acti-on. It is defined the concept of antibiotic resistance to penicilline and tetracycline antibio-tics and it is described the mechanism of beginning of antibitic resistance. It deals with problems of antibiotic resistance in relation to food of animal origin and possible effects to human health. It describes the current legislative requirements for the use of antibiotics in animal nutrition, whose products are intended for human nutrition. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
11922
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-17 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account