Možnosti stanovení sukralosy metodami HPLC a FT-IR

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti stanovení sukralosy metodami HPLC a FT-IR

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Polášková, Dominika
dc.date.accessioned 2010-07-18T05:01:22Z
dc.date.available 2010-07-18T05:01:22Z
dc.date.issued 2009-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10440
dc.description.abstract Úkolem bakalářské práce bylo pojednat o umělých sladidlech, zejména teoreticky porovnat jejich sladivosti se sukralosou. Dalším krokem bylo stanovení sukralosy ve vzorcích mine-rálních vod a cukrenu. Pro její detekci bylo využito instrumentálních metod, FT-IR a HPLC s refraktometrickou detekcí. cs
dc.format 42 s. , 5 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 903607 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject sukralosa cs
dc.subject sladivost cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject FT-IR cs
dc.subject sucralose en
dc.subject sweetness en
dc.subject HPLC en
dc.subject FT-IR en
dc.title Možnosti stanovení sukralosy metodami HPLC a FT-IR cs
dc.title.alternative Determination possibilities of sucralose usage of HPLC and FT-IR en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2009-06-08
dc.description.abstract-translated The purpose of this work was to treat artificial sweeteners, especially theoretically compare their sweetness with sucralose. The next step was determination of sucralose in samples of mineral waters and cukren. Instrumental methods, FT-IR and HLCP with refractometry detection were used for its detection en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 11935
dc.date.assigned 2009-02-17
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
polášková_2009_bp.pdfBlocked 882.4Kb PDF View/Open
polášková_2009_vp.doc 38Kb Microsoft Word View/Open
polášková_2009_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account