Vliv kuchyňské úpravy na stravitelnost sójových produktů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv kuchyňské úpravy na stravitelnost sójových produktů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Samek, Dušan
dc.date.accessioned 2010-07-18T04:48:44Z
dc.date.available 2010-07-18T04:48:44Z
dc.date.issued 2009-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10407
dc.description.abstract Sója a sójové výrobky jsou významným zdrojem bílkovin a tuků, které obsahují polyenové mastné kyseliny. Sója je využívána v Evropě především jako krmivářská surovina i když své využití našla také v potravinářském průmyslu. Diplomová práce je zaměřena na určení vlivu kuchyňské úpravy na stravitelnost sóji a sójových výrobků. Stravitelnost byla zjišťo-vána metodou "In vitro" za pomocí inkubátoru Daisy II po hydrolýze proteolytickými en-zymy pepsinem a pankreatinem. cs
dc.format 100 s., 2 s. příloh cs
dc.format.extent 2774123 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject sója cs
dc.subject sójové výrobky cs
dc.subject trávicí soustava cs
dc.subject živiny cs
dc.subject stravitelnost cs
dc.subject inkubátor DaisyII cs
dc.subject proteolytické enzymy cs
dc.subject soya en
dc.subject soya bean produce en
dc.subject digestive organs en
dc.subject nutrients en
dc.subject digestibility en
dc.subject incubator Daisy II en
dc.subject proteolytic enzymes en
dc.title Vliv kuchyňské úpravy na stravitelnost sójových produktů cs
dc.title.alternative Influence of kitchen adjustment on digestibility product from soya bean en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2009-06-04
dc.description.abstract-translated Soya and soya bean products are of consequence source proteins and lipids, that contains polyene fatty acids. Soya is exploited in Europe above all like feed industry raw material even if its usage find also in food-processing industry. Diploma thesis is bent on determi-nation of influence kitchen adjustment on digestibility soya and soya bean products. Diges-tibility was investigate with method "In vitro" analysis for help incubator Daisy II after hydrolysis proteolytic enzymes pepsin and pancreatin. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 13363
dc.date.assigned 2009-02-20
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
samek_2009_dp.pdfBlocked 2.645Mb PDF View/Open
samek_2009_vp.doc 37Kb Microsoft Word View/Open
samek_2009_op.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account