Vliv kuchyňské úpravy na stravitelnost sójových produktů
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Samek, Dušan
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T04:48:44Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T04:48:44Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10407
|
|
dc.description.abstract |
Sója a sójové výrobky jsou významným zdrojem bílkovin a tuků, které obsahují polyenové mastné kyseliny. Sója je využívána v Evropě především jako krmivářská surovina i když své využití našla také v potravinářském průmyslu. Diplomová práce je zaměřena na určení vlivu kuchyňské úpravy na stravitelnost sóji a sójových výrobků. Stravitelnost byla zjišťo-vána metodou "In vitro" za pomocí inkubátoru Daisy II po hydrolýze proteolytickými en-zymy pepsinem a pankreatinem. |
cs |
dc.format |
100 s., 2 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
2774123 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
sója
|
cs |
dc.subject |
sójové výrobky
|
cs |
dc.subject |
trávicí soustava
|
cs |
dc.subject |
živiny
|
cs |
dc.subject |
stravitelnost
|
cs |
dc.subject |
inkubátor DaisyII
|
cs |
dc.subject |
proteolytické enzymy
|
cs |
dc.subject |
soya
|
en |
dc.subject |
soya bean produce
|
en |
dc.subject |
digestive organs
|
en |
dc.subject |
nutrients
|
en |
dc.subject |
digestibility
|
en |
dc.subject |
incubator Daisy II
|
en |
dc.subject |
proteolytic enzymes
|
en |
dc.title |
Vliv kuchyňské úpravy na stravitelnost sójových produktů |
cs |
dc.title.alternative |
Influence of kitchen adjustment on digestibility product from soya bean |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2009-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
Soya and soya bean products are of consequence source proteins and lipids, that contains polyene fatty acids. Soya is exploited in Europe above all like feed industry raw material even if its usage find also in food-processing industry. Diploma thesis is bent on determi-nation of influence kitchen adjustment on digestibility soya and soya bean products. Diges-tibility was investigate with method "In vitro" analysis for help incubator Daisy II after hydrolysis proteolytic enzymes pepsin and pancreatin. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
13363
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-20 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account