Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva

Show simple item record

dc.contributor.advisor Doležalová, Magda
dc.contributor.author Vasil, Jan
dc.date.accessioned 2010-07-18T03:54:54Z
dc.date.available 2010-07-18T03:54:54Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10285
dc.description.abstract Hlavním tématem této práce je filtrace piva, která je nedílnou součástí pivovarské technologie. Kvalita filtrace má rozhodující vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva. V pivovarské praxi se používají různé druhy filtrace. Mezi nejběžnější metody patří křemelinová filtrace. Na základě výzkumů a modernizace pivovarů jsou do této výrobní sekce zaváděny nové vývojové trendy. Pro zjištění účinnosti filtrace se provádí mikrobiologické odběry vzorků. Vlastní kontrola je zaměřena především na přítomnost kvasinek, mléčných bakterií, plísní a jiných nežádoucích kontaminantů. Výsledky této kontroly přináší cenné informace o jakosti výrobku. cs
dc.format 61 s., 2 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 1417711 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Filtrace piva cs
dc.subject křemelina cs
dc.subject trvanlivost cs
dc.subject koloidní stabilita cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject mléčné bakterie cs
dc.subject mikrobiologická kontrola cs
dc.subject jakost cs
dc.subject Beer filtration en
dc.subject kiselguhr en
dc.subject stability en
dc.subject colloidal stability en
dc.subject yeast en
dc.subject lactic acid bacteria en
dc.subject microbiological control en
dc.subject quality en
dc.title Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva cs
dc.title.alternative Microbiological quality and filtration of beer en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Strouhal, Michal
dc.date.accepted 2009-06-17
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor thesis is beer filtration, what is an important part of beer technology. Quality of filtration has significant effect on shelf-life and colloidal stability of beer. Different types of beer filtration are used in brewery. The most common method is diatomeous filtration. New developments are implemented in brewery trying to reach modernization. Microbiology analyses of beer samples are performed for confirmation of filtration efficiency. It is focused on yeasts, lactic acid bacteria, moulds and other undesirable contamination. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12997
dc.date.assigned 2009-02-19
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
vasil_2009_bp.pdf 1.352Mb PDF View/Open
vasil_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
vasil_2009_op.doc 50Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account