dc.contributor.advisor |
Doležalová, Magda
|
|
dc.contributor.author |
Vasil, Jan
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T03:54:54Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T03:54:54Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10285
|
|
dc.description.abstract |
Hlavním tématem této práce je filtrace piva, která je nedílnou součástí pivovarské technologie. Kvalita filtrace má rozhodující vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva. V pivovarské praxi se používají různé druhy filtrace. Mezi nejběžnější metody patří křemelinová filtrace. Na základě výzkumů a modernizace pivovarů jsou do této výrobní sekce zaváděny nové vývojové trendy. Pro zjištění účinnosti filtrace se provádí mikrobiologické odběry vzorků. Vlastní kontrola je zaměřena především na přítomnost kvasinek, mléčných bakterií, plísní a jiných nežádoucích kontaminantů. Výsledky této kontroly přináší cenné informace o jakosti výrobku. |
cs |
dc.format |
61 s., 2 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
1417711 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Filtrace piva
|
cs |
dc.subject |
křemelina
|
cs |
dc.subject |
trvanlivost
|
cs |
dc.subject |
koloidní stabilita
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
mléčné bakterie
|
cs |
dc.subject |
mikrobiologická kontrola
|
cs |
dc.subject |
jakost
|
cs |
dc.subject |
Beer filtration
|
en |
dc.subject |
kiselguhr
|
en |
dc.subject |
stability
|
en |
dc.subject |
colloidal stability
|
en |
dc.subject |
yeast
|
en |
dc.subject |
lactic acid bacteria
|
en |
dc.subject |
microbiological control
|
en |
dc.subject |
quality
|
en |
dc.title |
Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva |
cs |
dc.title.alternative |
Microbiological quality and filtration of beer |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Strouhal, Michal |
|
dc.date.accepted |
2009-06-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this bachelor thesis is beer filtration, what is an important part of beer technology. Quality of filtration has significant effect on shelf-life and colloidal stability of beer. Different types of beer filtration are used in brewery. The most common method is diatomeous filtration. New developments are implemented in brewery trying to reach modernization. Microbiology analyses of beer samples are performed for confirmation of filtration efficiency. It is focused on yeasts, lactic acid bacteria, moulds and other undesirable contamination. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12997
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-19 |
|
utb.result.grade |
A |
|