dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Fikar, Jan
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T03:37:47Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T03:37:47Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10253
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo zaměřit se na plodnice basidiomycet. V práci je popsána jejich charakteristika, anatomie, chemické složení, využití a význam pro člověka. Součástí práce je obecný popis těžkých kovů v životním prostředí. Pozornost byla věnována aktuálnímu tématu výskytu těžkých kovů v houbových pletivech. Konkrétně jsem se zabýval olovem, kadmiem a rtutí. |
cs |
dc.format |
45 s. |
cs |
dc.format.extent |
2650922 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
houby
|
cs |
dc.subject |
basidiomycety
|
cs |
dc.subject |
plodnice
|
cs |
dc.subject |
olovo
|
cs |
dc.subject |
kadmium
|
cs |
dc.subject |
rtuť
|
cs |
dc.subject |
mushrooms
|
en |
dc.subject |
Basidiomycetes
|
en |
dc.subject |
sporocarps
|
en |
dc.subject |
lead
|
en |
dc.subject |
cadmium
|
en |
dc.subject |
mercury
|
en |
dc.title |
Těžké kovy v houbách |
cs |
dc.title.alternative |
Toxic elements in basidiocarps |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Černá, Monika |
|
dc.date.accepted |
2009-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on sporocarps of Basidiomycetes. Their characteristics, anatomy, chemist, utilization and matter to human are defined in the thesis. Part of that is an universal description of heavy metals in environment. Attention was payed to an actual subject matter - the incidence of heavy metals in sporocarps of mushrooms. I was engaged in lead, cadmium and mercury, concretely. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12506
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
B |
|