Biologicky aktivní látky v rostlinách kustovnice čínské

DSpace Repository

Language: English čeština 

Biologicky aktivní látky v rostlinách kustovnice čínské

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Švehlová, Veronika
dc.date.accessioned 2010-07-18T02:55:27Z
dc.date.available 2010-07-18T02:55:27Z
dc.date.issued 2009-08-24
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10168
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je seznámení se s biologicky aktivními látkami v rostlině Lycium chinense. Obsahem je charakterizovat tuto rostlinu z botanického hlediska a zhodnotit její dosavadní využití. Důraz je kladen na její významné obsahové látky a jejich vlastnostech jak z chemických, tak z farmakologických aspektů. Jsou rozebrány možnosti a formy získání významných látek a navrhnuty další možné způsoby využití biologicky aktivních látek rostliny Lycium chinense v potravinářských, farmaceutických i jiných aplikacích. cs
dc.format 53 s cs
dc.format.extent 870908 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Lycium chinense cs
dc.subject karotenoidy cs
dc.subject LB polysacharidy cs
dc.subject vitamíny cs
dc.subject Lycium chinense en
dc.subject karotenoids en
dc.subject LB polysacharides en
dc.subject vitamins en
dc.title Biologicky aktivní látky v rostlinách kustovnice čínské cs
dc.title.alternative Biologically active substances in plants kustovnice čínská en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2009-09-10
dc.description.abstract-translated The aim of the dissertation is to present biologically active substances contained in Lycium chinense plant. This plant is characterized from the botanic viewpoint and its existing utilization is assessed. The emphasis is laid on important substances contained in it and their properties with respect to both chemical and pharmacologic aspects. Possibilities and forms of obtaining important substances are analyzed and other potential methods of utilization of the biologically active substances contained in Lycium chinense for food processing, pharmaceutical and other applications are proposed. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7761
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
švehlová_2009_bp.pdf 850.4Kb PDF View/Open
švehlová_2009_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open
švehlová_2009_op.doc 52.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account