dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Březovská, Silvie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T02:43:54Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T02:43:54Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-25 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10151
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá chemickými látkami v plodnicích vyšších hub. Cílem bakalářské práce je zpracovat ucelené poznatky o chemickém složení hub. Ve výživě člověka mají význam zejména plodnice vyšších hub, které obsahují v sušině vysoké množství bílkovin a minerálních látek. Na druhou stranu patří mezi významné kumulátory těžkých kovů. V práci jsou zmíněny i vybrané biologicky aktivní látky a další minoritní složky. |
cs |
dc.format |
51 s |
cs |
dc.format.extent |
1931225 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
houby
|
cs |
dc.subject |
plodnice
|
cs |
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
biologicky aktivní látky
|
cs |
dc.subject |
mushrooms
|
en |
dc.subject |
fructification
|
en |
dc.subject |
chemical composition
|
en |
dc.subject |
biologically active substances
|
en |
dc.title |
Chemické látky v plodnicích vyšších hub |
cs |
dc.title.alternative |
Chemical compounds in basidiocarps. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Okénková, Eva |
|
dc.date.accepted |
2009-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work deals with problems of chemical compounds in basidiocarps. The aim of this work is cultivate comprehensive knowledge about the chemical composition of mushrooms. In human nutrition are important espesially fructification of fungi, which containing in the dry high-protein and minerals. On the other hand, they belongs to midst important accumulate heavy metals. In this work are mentioned also the selected biologically active substances and other minor components. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7678
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-13 |
|
utb.result.grade |
C |
|