dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Václavíková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T02:42:01Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T02:42:01Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10145
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou, složením a využitím jednotlivých druhů luš-těnin: hrách, fazol, mungo, čočka, bob, cizrna, a především sója - její popis, složení (bílko-viny, sacharidy, tuky, minerální látky, vitamíny a antinutriční látky), pozitivní účinky na zdraví člověka (působení proti arterioskleróze, osteoporóze, příznakům klimakteria, anti-karcinogenní působení) a na výrobky ze sóji. |
cs |
dc.format |
66 s. |
cs |
dc.format.extent |
853877 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
luštěniny
|
cs |
dc.subject |
sója
|
cs |
dc.subject |
složení
|
cs |
dc.subject |
zdravotní účinky
|
cs |
dc.subject |
sójové výrobky
|
cs |
dc.subject |
legumes
|
en |
dc.subject |
soybean
|
en |
dc.subject |
composition
|
en |
dc.subject |
health effects
|
en |
dc.subject |
soy products
|
en |
dc.title |
Charakteristika a vlastnosti sóji a jiných luštěnin. |
cs |
dc.title.alternative |
Soya and other legumes characterization and properties. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2009-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the characterization, composition and utilization of various types of legumes: garden pea, butter bean, moongoose, lentil, broad bean, chickpea, and especially soybean - its description, composition (proteins, sugars, fats, minerals, vitamins and anti-nutritive substances), positive effects on human health (effects against arteriosclerosis, os-teoporosis, climacterical symptoms and cancer) and soy products. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12497
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
A |
|