dc.contributor.advisor |
Pečivová, Pavlína
|
|
dc.contributor.author |
Vaclová, Hana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T02:05:07Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T02:05:07Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-18 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10075
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá zkoumáním vlivu počasí (teploty a srážek) na jakost potravinářské pšenice během celého vegetačního období. Průběh počasí má největší vliv na objemovou hmotnost, dusíkaté látky a lepek. Pro dosažení nejlepší kvality zrna potravinářské pšenice je vhodné teplé počasí s dostatkem srážek zejména na závěr vegetačního období. V teoretické části této práce je popsána botanická charakteristika pšenice, fáze jejího růstu a nároky na výživu. Dále je v této části popsáno chemické složení pšeničného zrna a jakostní ukazatele potravinářské pšenice zkoumané v praktické části. V praktické části jsou uvedeny použité metody tohoto výzkumu a výsledky porovnané s jinými autory zabývající se stejnou problematikou. |
cs |
dc.format |
62 s., 15s. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
1098594 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pšenice
|
cs |
dc.subject |
jakostní parametry
|
cs |
dc.subject |
teplota
|
cs |
dc.subject |
srážky
|
cs |
dc.subject |
wheat
|
en |
dc.subject |
quality parameters
|
en |
dc.subject |
temperature
|
en |
dc.subject |
rainfall
|
en |
dc.title |
Zkoumání změn kvalitativních parametrů v závislosti na počasí (srážek a teplot) u potravinářské pšenice. |
cs |
dc.title.alternative |
Examination of changes of the qualitative parameters depending on weather conditions (rainfall and temperature) for food wheat. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sedláčková, Irena |
|
dc.date.accepted |
2009-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this study is the weather condition influences (temperature and rainfall) on the quality parameters of food wheat during the vegetation season. The weather conditions have the main influence on volume weight, nitrogen content and gluten. The hot whether with enough rainfall mainly in the end of the vegetation season is the best for good grain quality of food wheat. The botanic characterization of wheat, stages of growing and requirement to nutrition are described in the introductury part. The chemist of wheat grain and the quality parameters used for examination are mentioned in the introductury part too. The methods of examination and the results compared to other authors who are interested in this issue are introduced in the practical part. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12514
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-19 |
|
utb.result.grade |
A |
|