dc.contributor.advisor |
Hanuštiak, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Holomucká, Gabriela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T01:53:52Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T01:53:52Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10049
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce vysvětluje obecné pojmy o tucích, jež by měly tvořit přibližně třetinu z celkového příjmu energie. Konkrétně dvě třetiny těchto tuků by měly být rostlinného původu. Práce se zaměřuje na jejich význam ve výživě člověka. Rozebírá téma od doby první výroby rostlinných tuků do současné podoby. Podává ucelený přehled o technologii výroby rostlinných tuků. Zaobírá se zejména výrobou margarínu a vlivu tohoto produktu na zdraví člověka |
cs |
dc.format |
51 s. |
cs |
dc.format.extent |
748652 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
trans mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
lipidy
|
cs |
dc.subject |
margaríny
|
cs |
dc.subject |
trans fat
|
en |
dc.subject |
lipids
|
en |
dc.subject |
margarines
|
en |
dc.title |
Výroba margarínu, novinky ve výrobních technologiích |
cs |
dc.title.alternative |
Production of margarine, innovations in production technologies |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
|
|
dc.date.accepted |
2009-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
Baccalaureate study explains general terms about fats, which should create approximately one third of total energy income in human corp. Concretely, two thirds of these fats should be from vegetable sources. The study focuses to human nourishment significance. Moreover, the study covers the time period from first attempt of an artificial fat invention until nowadays. It delivers a compact view about a technology of production artificial vegetable fats. Furthermore, the main focus of the study was taken to an industrial production and impact to human health. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7691
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-16 |
|
utb.result.grade |
C |
|