Výroba margarínu, novinky ve výrobních technologiích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výroba margarínu, novinky ve výrobních technologiích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Holomucká, Gabriela
dc.date.accessioned 2010-07-18T01:53:52Z
dc.date.available 2010-07-18T01:53:52Z
dc.date.issued 2009-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10049
dc.description.abstract Bakalářská práce vysvětluje obecné pojmy o tucích, jež by měly tvořit přibližně třetinu z celkového příjmu energie. Konkrétně dvě třetiny těchto tuků by měly být rostlinného původu. Práce se zaměřuje na jejich význam ve výživě člověka. Rozebírá téma od doby první výroby rostlinných tuků do současné podoby. Podává ucelený přehled o technologii výroby rostlinných tuků. Zaobírá se zejména výrobou margarínu a vlivu tohoto produktu na zdraví člověka cs
dc.format 51 s. cs
dc.format.extent 748652 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject trans mastné kyseliny cs
dc.subject lipidy cs
dc.subject margaríny cs
dc.subject trans fat en
dc.subject lipids en
dc.subject margarines en
dc.title Výroba margarínu, novinky ve výrobních technologiích cs
dc.title.alternative Production of margarine, innovations in production technologies en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee
dc.date.accepted 2009-06-12
dc.description.abstract-translated Baccalaureate study explains general terms about fats, which should create approximately one third of total energy income in human corp. Concretely, two thirds of these fats should be from vegetable sources. The study focuses to human nourishment significance. Moreover, the study covers the time period from first attempt of an artificial fat invention until nowadays. It delivers a compact view about a technology of production artificial vegetable fats. Furthermore, the main focus of the study was taken to an industrial production and impact to human health. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7691
dc.date.assigned 2009-02-16
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
holomucká_2009_bp.pdf 731.1Kb PDF View/Open
holomucká_2009_vp.doc 40Kb Microsoft Word View/Open
holomucká_2009_op.doc 51.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account