Vliv definovaných přídatných látek na technologické a pekárenské vlastnosti pšeničného těsta

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv definovaných přídatných látek na technologické a pekárenské vlastnosti pšeničného těsta

Show full item record

No preview available
Title: Vliv definovaných přídatných látek na technologické a pekárenské vlastnosti pšeničného těsta
Author: Pečivová, Pavlína
URI: http://hdl.handle.net/10563/8539
Date: 2009-03-01
Publisher: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Page count: application/pdf
Availability: Bez omezení


Abstrakt:

V práci byl sledován vliv aditivních látek přidávaných do pšeničného těsta. Použity byly aminokyseliny: L-cystein hydrochlorid monohydrát, L- cystein p.a., glutathion-inaktivované droždí, L-tyrosin, L-threonin, L-tryptofan a dále kyselina L-askorbová a jejich vhodně zvolené kombinace. Homogenita výrobku byla zkoumána metodami dynamické oscilační reometrie, deformačního měření, kapalinové chromatografie a senzorické a chemické analýzy. Cílem bylo zjistit účinek jednotlivých aminokyselin či jejich kombinací na reologické vlastnosti pšeničného těsta, vliv nově zvolených aminokyselin L-tryptofanu a L-threoninu a vhodnost kombinací použitých přídatných látek na změnu viskoelastických vlastností pšeničného těsta.

Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
pečivová_2009_dp.pdf 25.30Mb PDF View/Open
pečivová_2009_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
pečivová_2009_op.zip 329.5Kb Unknown View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account