Výživa při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Výživa při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus |
Autor: |
Řezáčová, Barbora
|
Vedoucí: |
Velichová, Helena
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku související s výživou při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus. Definuje onemocnění, příčiny jeho vzniku a typy diabetu, s bližší specifikací diabetu mellitu typu I., II. a MODY. Zaměřuje se na úpravu diety a ovlivnění glykémie výživou, hodnotí potraviny z hlediska glykemického indexu. Práce vychází ze zásad správné výživy a výživových doporučení, která slouží jako prevence před diabetem. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/8458
|
Datum:
|
2009-05-27 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12971
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet