Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Historie a technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků v České republice
Autor: Šindlerová, Jitka
Vedoucí: Vaňátková, Zuzana
Abstrakt: Bakalářská práce popisuje fermentované mléčné výrobky z hlediska historie a technologie výroby. Historie mlékárenství je zde popsána od prvopočátků ve světě přes rozvoj konkrétních malých českých a moravských mlékáren až po průmyslovou výrobu fermentovaných mléčných výrobků. Skupina fermentovaných mléčných výrobků zahrnuje velice široký sortiment výrobků, mezi něž patří jogurty, zakysaná mléka, acidofilní mléka, kyška, kefír, kumys aj. Dále je součástí této práce stručný přehled legislativních požadavků na fermentované mléčné výrobky a nakonec jsou zmíněny moderní trendy v potravinářském průmys-lu, které by mohly ovlivnit také výrobu fermentovaných mléčných výrobků v budoucnu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7854
Datum: 2009-05-27
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12550


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šindlerová_2009_bp.pdf 1.137Mb PDF Zobrazit/otevřít
šindlerová_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
šindlerová_2009_op.doc 40.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet